četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evroliga: I pored Larkina su izgubili, sledi novi izazov u Rusiji!

U četvrtak, 19. oktobra, Khimki će ugostiti turski Anadolu Efes u Mitishchi Areni. Početak u 18:00. Utakmica protiv Anadolu Efesa biće održana bez gledalaca.

Efes je u Rusiju stigao izuzetno ljut. U prvom meču evroligaške „dvostruke nedelje“, koju su Turci, poput našeg tima, igrali prekjuče, Anadolu je bio domaćin glavne senzacije startnih kola Evrolige, nemačke „Bavarije“, i izgubio u žestokoj borbi ( 71-74 ). Nisu pomogli ni Larkin (13 poena), ni Micić (12 poena), ni Pleiss (19 poena). Ovaj poraz verovatno nije bio planiran, pa će Efes učiniti sve da u meču protiv Himkija pokaže maksimum. U Evroligi turska ekipa zauzima neobično sedmo mesto (četiri pobede – četiri poraza), ali u turskom prvenstvu Efes je neprikosnoveni lider (osam pobeda u nizu).

Shane Larkin- jedna od glavnih zvezda ne samo Efesa, već i cele Evrope. Prošle sezone postao je najproduktivniji igrač svog tima i cele Evrolige (22,2 poena po meču). Drži rekord u broju postignutih poena na jednom meču (49 poena protiv minhenskog Bajerna). Ove sezone je odigrao samo dva meča u kojima je imao 15 poena (20 minuta) i 13 poena (1-7 za 3pt)

Rimasa Kurtinaitisa, glavnog trenera KK Himki: „Kao i mi, tako je i Efes u neplaniranoj situaciji. Vratio im se Larkin, koji se jako trudi, ali zasad nije pokazao ono što ume. Svi znaju kakav je igrač. Još nije jasno koliko će mu trebati da dođe u dobru formu, u kojoj je prošle sezone „pobio“ sve timove. Međutim, Efes nije samo Larkin. Tu su Micić, Pleiss i Singleton – igrači koji imaju veliku veštinu. Setimo se kako su igrali prošle sezone. Ove godine imaju probleme slične našem: povrede i koronavirus. Obe ekipe su juče odigrale meč, a kada se utakmice igraju svaki drugi dan, vrlo je teško nešto predvideti. Ne brinem toliko za Efes koliko za naš tim, naime kako da oporavim igrače nakon teške utakmice sa Zenitom i emocionalno i fizički. Međutim, igramo kod kuće, a posle pobede nad Zenitom, emocionalno, izgleda da smo u dobroj formi. Na ovaj ili onaj način, imaćemo utakmicu sa ozbiljnim protivnikom, jednim od favorita Evrolige, čak i ako sada nisu toliko dominantni kao prošle godine “.

Ergin Ataman:„Došli smo u Moskvu juče uveče sa fizičkim i mentalnim umorom meča koji smo izgubili jednostavnim greškama. Međutim, atmosfera svakog meča je drugačija. Moramo da pružimo fizičku odbranu Alekseju Švedu, Erriku Mek Kolumu i Janis Timmi. Moramo da imamo veću kontrolu da bismo prekinuli njihovu brzu igru u napadu. Evroliga je dugačak maraton, verujem svom timu ”.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje