Najelitnije evropsko klupsko takmičenje u košarci počinje 11. oktobra kada će prvi meč biti odigran u Podgorici između Budućnosti kao šampiona ABA lige i protivnika iz Italije – Olimpie Milano.

Nekolicina evropskih klubova počela je sa pripremama, a mi kako bismo se što bolje pripremili za kladioničarsku sezonu, postavljaćemo statistiku najboljih pojedinaca evroligaških ekipa kako bismo imali uvid u to ko će voditi glavnu reč u novoformiranim sastavima.


Španija:

U prvom zvaničnom meču priprema Real Madrid je trijumfovao oslanjajući se na Gustavo Ayona koji je pružio partiju sa 21 poenom, dok je šuter Carroll imao 14. Novopridošli Gabriel Deck (MVP FIBA Lige Amerika) postigao je 12 poena.

https://twitter.com/RMBaloncesto/status/1038531719182331905

Barcelona je sa novim promovisala novog kapitena – Ante Tomića, a on je to obeležio postigavši najviše poena za katalonce – 15. Pierre Oriola imao je 13, dok je Thomas Heurtel zabeležio 12.


Italija:

Mike James je definitivno pokazao da je NBA kalibar kada je u dresu Phoenixa na nekim utakmicama ubacivao po 20ak poena. Njegova glavna mana je odbrana gde je limitiran. U novom klubu se dobro snašao, a postigao je 31 poen u pobedi Milana. Vladimir Micov je bio drugi najefikasniji sa 18 poena.


Turska:

U pobedi Anadolu Efesa, Rodrigue Beaubois postigao je 17, Brock Motum 14, a James Andreson 12 poena.


Grčka:

PAO je doveo odličnog poentera, Keith Langford zabeležio je 22 poena, DeShaun Thomas 15, dok je Matt Lojeski imao 14.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here