petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evroliga: Zvezda optuovala u Grčku

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon osvojenog prvog trofeja u novoj sezoni, otputovali su u Atinu gde ih u petak očekuje meč 27.kola kola Evrolige sa ekipom Panatinaikosa. Meč u dvorani OAKA igra se od 20 časova.

Crveno beli su u prvom ovosezonskom meču bili ubedljivi i slavili 81:48.

Međutim, trener Dejan Radonjić (koji ni ovoga puta neće moći da računa na centra Maika Cirbesa) i prvotimac Ognjen Dorbrić očekuju potpuno drugačiji meč sa ekipom koja je u međuvremenu podigl nivo igre i značajno promenila sastav:

Raspored je bio jako naporan i ovo malo slobodnog vremena pokušali smo da iskoristimo na najbolji mogući način. Čeka nas izuzetno težak raspored u narednom periodu, a sve počinje gostovanjem Panatinaikosu. Na nama je sada da uradimo sve što je moguće, kako bismo što spremniji dočekali duel sa Panatinaikosom“ rekao je trener crveno belih i nastavio

Sasvim sigurno mi svi očekujemo drugačiji meč od onog u prvom delu sezone. Oni su u odnosu na taj meč napravili određene promene, nekoliko igrača je došlo i nekoliko je otišlo. Panatinaikos ima kvalitet, ima fizički kapacitet i sada igramo u Atini. Istorija Panatinaikosa je za ogroman respekt. Potrudićemo se da što bolje odigramo meč. Nemanja Nedović je jedan od njihovih vodećih igrača, ali ima tu još dosta igrača visokog, evroligaškog nivoa. Timski moramo da priđemo i odgovorimo na taj kvalitet koji poseduju. Biće potrebno da budemo skoncentrisani, da držimo visok nivo što duže – poželjno bi bilo svih 40 minuta. Videćemo kako ćemo stajati sa energijom posle svih napora. Ostatak vremena do meča iskoristićemo za regeneraciju, moramo biti oprezni zbog pražnjenja kojem je doprineo Kup Koraća. Trudićemo se da odigramo dobro, a da li će nam to doneti željeni rezultat ostaje da se vidi” rekao je trener Crvene zvezde.

Ognjen Dobrić:

Ta utakmica u kojoj smo ubedljivo pobedili je je igrana u prvom delu sezone. Oni su promenili roster, promenili su i formu… Ne verujem da će biti ista utakmica, pogotovo što igraju pred svojim navijačima, tako da moramo dati sve od sebe svih 40 minuta, ako želimo da pobedimo. Sve ekipe u Evroligi su kvalitetne, moramo se boriti celu utakmicu. Stvarno igraju dobro u tranziciji, koju moramo da im zatvorimo i onesposobimo im to oružje. Moramo ih ubaciti u naš ritam, u našu odbranu, u naš sistem i da iz toga tražimo prednosti i gradimo rezultat od prvog minuta” rekao je Dobrić.

Crvena zvezda odmah po odigravanju utakmice u Atini, počinje pripreme za meč sa Fenerbahčeom koji je na programu već u nedelju u 21 sat.


Izvor: KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje