Advertisement
MaxBet

U današnjuj rubrici F4, bavimo se ekipama koje će učestvovati na ovom turniru, dodatno, pružamo vam statistiku klubova van svojih arena.

Poznato je da će se F4 održati u Fernando Buesa Areni, u Vitoriji, gde zapravo nastupa Baskonia.

Anadolu Efes je sigurno najveće iznenađenje ove sezone što se tiče Evrolige. Od ekipe koja je u EL bila ponižavana prošle sezone sa samo 7 pobeda, izrasli su u ekipu koja je obezbedila F4.

Ovo svakako nije slučajan rezultat jer se i pre početka sezone naziralo da bi Efes mogao da bude ofanzivno veoma potentna ekipa. Iz kluba otišli su Douglas, Štimac, Weems, Brown, McCollum, a od važnijih igrača ostali su samo Dunston, Simon i Motum. Klub potpisuje Larkina, Beauboisa, Micića, Andersona, Moermana i Pleissa. Na prvi pogled delovalo je da je nemoguće tako brzo uklopiti toliko novih igrača, međutim samo je Larkin imao malo više problema da se uklopi na početku. Vasilije Micić je sa prvobitne role drugog pleja vrlo brzo postao lider ekipe što je možda i bilo ključno za ovakav rezultat Efesa. Moerman je bio neprikosnoven na svojoj poziciji, Simon je igrao fantastično tokom cele sezone, a Larkin je u drugom delu sezone povukao ekipu i najzaslužniji je za trijumf nad Barcelonom u playoffu. Karakteriše ih zapravo ogromna sloboda u igri, a na taj način je mnogo igrača uspelo da pokaže svoj put potencijal.

Tabelarni deo Evrolige su završili sa učinkom 20-10 i to na 4. mestu, a prevelike oscilacije u igri nisu imali. Igraće na F4 protiv Fenerbahčea koji je izuzetno ranjiv kada igra sa Efesom i ove sezone im je učinak u međusobnim susretima 3-3.

Što se tiče statistike na gostujućim parketima, Efes prosečno postiže 83.65 poena što ih stavlja na treće mesto u ligi. Od protivnika primaju 82.53 poena. Najslabiji su u ligi po ofanzivnim skokovima u gostima i idu do prosečne brojke od 7.47, a protivnicima dozvoljavaju 12.41 što je najviše od svih klubova u Evroligi ove sezone. Ukradenih lopti imaju oko 6 što ih stavlja negde na sredinu tabele. Gube oko 11.8 lopti u gostima, a u tom parametru su jedni od najboljih u ligi što svakako ima veze sa time da trener ne vrši toliko veliki pritisak na njih i pravo za grešku im je dozvoljeno. Slobodna bacanja realizuju sa oko 80% uspešnosti i po ovom parametru su 3. u ligi. Šut za dva im je na oko 58% i po ovom parametru su najbolji u ligi. Šut za tri im ide do 40.5% i odmah su iza Fenera.

U gostima im je učinak 8-9 gledajući zajedno tabelarnu  fazu i playoff.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.