petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Fantastični Đere u polufinalu Rija

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u polufinale turnira u Riju pobedom nad Norvežaninom Kasperom Rudom. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 7:5.

Čini se da mladom Đereu prijaju atipični uslovi koji vladaju u Riju. U Brazilu je velika vlažnost vazduha, igrači se mnogo znoje, a i loptice su nešto brže nego inače.

Bio je ovo još jedan vrlo dobar meč mladog Srbina. Od starta se nametnuo i već na startu napravio brejk i poveo sa 2:0. Rudu je trebalo malo vremena da se razigra, te je malo kasnije uspeo da  vrati brejk. Ipak, Đere je bio bolji u finišu prvog seta i sa još jednim brejkom prelomio prvi set.

U drugom setu Rud je zaigrao mnogo bolje. Sada je on prvi došao do brejka i u prvom delu drugog seta maksimalno kontrolisao igru. Tempo igre je Norvežaninu išao na ruku sve do trenutka kada je servisao za set. U devetom gemu mu se ruka stegla, a Đere je to iskoristio i vratio se u set. Gubitak servisa je potpuno slomio Ruda koji nije mogao da zaboravi propuštenu šansu, a Đere je sa još jednim brejkom uspeo potpuno da preokrene set i plasira se u polufinale.

Za plasman u finale Đere će igrati protiv Slovenca Aljaža Bedenea.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje