subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

FCSB zbog 40 miliona evra žrtvuje utakmicu sa Astrom!

Večeras od 20 časova na Nacionalnoj Areni u Bukureštu u okviru 6. kola rumunske Lige 1 odigraće se utakmica gde će Astra iz Đurđua gostovati ekipi FCSB iz Bukurešta.

 

FCSB (Steaua) se trenutno nalazi na 3. poziciji, a nakon 5 odigranih utakmica uspeli su da ostvare 3 pobede i 2 remija, tj. da ostanu jedna od retkih neporaženih ekipa u rumunskom prvenstvu sa ukupno 11 bodova. Na svom terenu su do sada odigrali 3 utakmice gde su zabeležili 1 pobedu i 2 remija, te sada imaju 5 bodova.

Astra se nalazi na jednoj poziciji ispod njihovog današnjeg rivala sa 10 bodova iz 5 kola, a zabeležili su 3 trijumfa, kao i po 1 remi i poraz. Kao gostujuća ekipa odigrali su 2 utakmice, a još uvek nisu došli do pobede pošto imaju 1 nerešenu utakmicu i 1 poraz.


FCSB je kao prošlosezonski vicešampion izborio u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Šampiona, gde su uspeli da ukupnim rezultatom 6:3 budu bolji od češke Viktorije iz Plzenja, pošto su na svom terenu odigrali nerešeno (2:2), a u gostima ubedljivo slavili (4:1).

Tim rezultatom uspeli su da se plasiraju u završno kolo kvalifikacija u okviru kojeg će za samo 3 dana gostovati portugalskom Sportingu iz Lisabona. Zbog toga, vlasnik FCSB-a najavio je da će po njegovom naređenju biti žrtvovana ligaška utakmica sa Astrom, s’ obzirom da će od eventualnog prolaska u grupnu fazu Lige Šampiona klub inkasirati čak 40 miliona evra od nagrada, ulaznica i televizijskih prava.

“De Amorim će u subotu ipak igrati svoju poslednju utakmicu zato što veliki broj ostalih igrača neće nastupiti. Zašto? Zato što nam Astra nije prioritet, zar smo mi budale da rizikujemo 40 miliona evra zbog te utakmice. Veliki broj igrača ćemo odmarati zato što se osećaju umorno, posebno zbog toplote. Sami ste videli, bili su mrtvi protiv Iasija!“ – izjavio je vlasnik kluba George Bekali za rumunski sportski portal DigiSport.


Svakako da je opravdano odmaranje ključnih igrača, pošto su prihodi od ulaska u grupnu fazu Lige Šampiona zaista veliki, a ako Bekali nije blefirao ovom izjavom danas možemo da očekujemo slavlje potcenjene Astre, koja sa potencijalna 3 boda sa ove utakmice može da uhvati priključak za vodećim ekipama.

2 @5,10 (pobeda gostiju)

W2 @3,50 (pobeda gostiju bez nerešenog ishoda)

X2 @2,00 (remi ili pobeda gostiju)


Svaka informacija u tekstu 100% je tačna i potrvđena od strane članova navedenog kluba (ili klubova), ali naš predlog za klađenje nije siguran uopšte i igrate ga na sopstvenu odgovornost.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje