sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Federer preslišao Šapovalova za novo finale u Majamiju

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u finale mastersa u Majamiju, nakon što je u polufinalu bio bolji od Kanađanina Denisa Šapovalova. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:2 6:4 posle nešto više od sat vremena efektivne igre.

Bila je ovo još jedna masteralna partija Rodžera Federera koji nema nameru da stane. U meč je ušao veoma dobro, i već na startu došao do brejka. Taj uvodni brejk Federera kao da je uplašio Šapovalova, koji je očigledno bio stegnut. Federer je tu nervozu kod mlađeg kolege maksimalno iskoristio, i sa još jednim brejkom rutinski osvojio prvi set sa 6:2.

U nastavku duela očekivao se odgovor Šapovalova i dobili smo ga, ali na kratko. Kanađanin je imao dve brejk lopte na samom otvaranjnu drugog seta, ali se Federer izvukao sjajnim servisima. Te propuštene šanse su se motale po glavi Šapovalova, i za to je bio kažnjen, jer je Federer odmah nakon toga napravio brejk. To je svakako bio početak kraja, jer je Federer izgledao baš moćno, a govor tela Šapovovalova nije dao znake da može do preokreta. Federer je rutinski odservirao svoje servis gemove do kraja i plasirao se u finale.

Finale se igra u nedelju od 18:00, a Federer će igrati protiv branioca titule Džona Iznera.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje