Advertisement
MaxBet

Švajcarski teniser Rodžer Federer objavio je da neće nastupiti na predstojećem ATP kupu, koji se igra početkom januara 2020. godine.

ATP Kup je takmičenje koje se igra u periodu od 3. do 12. januara i po svojoj prirodi bi trebalo da prestavlja neko novo izdanje Dejvis kupa. Osim dobre novčane nagrade igrači će na ovom takmičenju moći da osvajaju ATP bodove, što će ovo takmičenje učiniti još zanimljivijim

Takmičenje se održava u tri grada u Australiji i čini se da će na njemu učestvovati najbolji igrači sveta. Prvo izdanje će na veliko razočaranje navijača širom sveta proći bez Federera, koji je svoj izostanak obrazložio time da želi više vremena da provede sa porodicom.

“Sa velikim žaljenjem se povlačim sa tog takmičenja. Posle razgovora sa porodicom i mojim timom o predstojećoj godini, odlučio sam da će dve nedelje koje ću provesti duže kod kuće, dobro uticati na porodicu i na moj tenis”, naveo je Federer.

Iako ovo zvuči kao sasvim uredno opravdanje, mnogi smatraju da je glavni razlog za odustajanje Federera odustajanje  njegovog velikog prijatelja Stena Vavrinke. Federer bi igrao sa Henrijem Laksonenom, a realno gledano Švajcarska u takvom sastavu ne bi imala velike šanse za velikim uspehom na kakve je Federer navikao.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.