subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Federer se kockao, ali na kraju bez problema pobedio

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u treće kolo mastersa u Indijan Velsu pobedom nad nemačkim teniserom Piterom Govojčikom. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:1 7:5.

Danas je Federer pokazao dva svoja lica. U prvom setu Švajcarac je radio šta je poželeo na terenu. Njegova igra je bila perfektna, a rezultat svega jeste osvojen set sa 6:1 za svega 25 minuta igre.

U tim trenucima se činilo da će ovaj meč biti jedan malo jači trening za Federera, ali na kraju nije bilo tako. U nastavku je Govojčik zaigrao na sve, ili ništa, a posebno je popravio servis. Federer se maksimalno opustio, a Nemac je to iskoristio napravivši brejk. Ipak, Govojčik nije uspeo da potvrdi brejk, ali je i dalje bio u igri. Imao je Nemac kasnije i 0-40 na Federerov servis pri rezultatu 4-4, ali nije uspeo da napravi brejk. Federer je u tom gemu spasio četiri brejk lopte, i kada je pregrmeo taj gem bilo je pitanje samo kada će Federer prelomiti meč. To se desilo u 11. gemu kada je Govojčiku potpuno stao servis, a Federer je to iskoristio i kasnije rutinski odservirao za pobedu.

U trećem kolu Federer će igrati protiv boljeg iz duela Fucsovics/Vavrinka.

Ostali rezultati:

Edmund – Jari 6:2 6:0
Rubljev – Hase 6:3 3:6 6:3
Medvedev – Mekdonald 7:5 6:0
Švarcman – Karbaljes Baena 6:3 6:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje