Rodžer Federer vraća se na teniske terene posle dva meseca pauze. Već drugu godinu u nizu je preskočio sezonu šljake, a sada dolazi njegov omiljeni deo sezone, a to je sezona trave.

Ove nedelje će igrati u Štutgartu, a nakon toga ide turnir u Haleu pa naravno Wimbldon. Njegov današnji protivnik će biti domaći teniser Miša Zverev i mi očekujemo zanimljiv meč, jer obojica vole da igraju na travi.

Mišljenja smo da bi ovaj meč mogao biti zanimljvi i neizvestan, jer Federer dugo nije odigrao  meč. Bez obzira što je trenirao i pripremao se za ovaj deo sezone, jedno je trening, a sasvim drugo pravi meč. Sigurno će biti malo “zarđalosti” u njegovoj igri, i to bi Nemac trebao da iskoristi.

Uspeli smo da iskopamo i jednu statističku stavku kada su Federerove igre na travi u pitanju. Naime, on je od 2008. godine pa na ovamo odigrao osam puta barem jedan turnir pre Wimbldona. Na pet od tih osam turnina, njegov prvi meč je išao preko današnje margine. Prethodne tri godine u Štutgartu njegov prvi meč je išao u tri seta, i očigledno je da i njemu treba malo vremena da se uigra.
Turnir u Štutgartu njemu nije toliko “drag”, jer on tamo igra samo zbog marketinga, a verujemo da je dobio pozamašnu sumu novca za sam nastup. Iz tog razloga ne verujemo da će nešto zapinjati, a formu će podići do Halea i Wimbldona gde je apsolutni vladar.

Miša Zverev ima igru za travu. Ima odličan slajs servis, kao i igru na mreži i sigurno ovaj meč može da učini zanimljivim.

Predlog: Više od 21,5 gemova 1,52 za hrabrije može 22,5

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.