utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Fenomenalni Kvartararo i sa povredom do pol pozicije u Aragonu

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Aragona. Ovo je veliki uspeh za Kvartarara, jer je na slobodnom treningu pred kvalifikacije doživeo težak pad. Činilo se da je povreda ozbiljnije prirode, ali Kvartararo je imao sreće, jer je završio samo sa štakama.

Francuz je u direktnom duelu pobedio Maverika Vinjalesa iz fabričke Jamahe, koji je kasnio samo 46 hiljaditinki. U prvom startnom recu pomenutoj dvojici će se pridružiti Kal Kračlou na LCR Hondi.

Četvrti je bio drugi vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli, ispred Džeka Milera na Pramak Dukatiju i Žoana Mira na Suzukiju.
Sedmi je bio Takaaki Nakagami na drugoj LCR Hondi, a sledili su ih Danilo Petrući (Dukati), Aleš Espargaro (Aprilija) i Aleks Rins (Suzuki).

Pored sjajne vožnje Kvartarara ove kvalifikacije je obeležila krajnje čudna vožnja Danila Petrućija u prvom delu kvalifikacija. Naime, Petrući je u nekoliko navrata čini se svesno pri svakom izlasku na stazu čekao timskog kolegu Andreu Dovicioza i vozio iza njega. Na taj način Petrući je usporavao Dovicioza koji na kraju nije uspeo da se plasira u drugi deo kvalifikaija. Dovizioco će trku startovati sa 13. mesta, a to bi moglo da ga košta u borbi za titulu. Iza njega su bili Bred Binder i Iker Lekuona.

Trka za Veliku nagradu Aragona je na programu u nedelju od 15:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje