subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferencvaroš posle peteraca pobedio Solnok u finalu Kupa Mađarske (VIDEO)

Vaterpolisti Ferencvaroša osvojili su Kup Mađarske, treći put zaredom, a 20. u klupskoj istoriji, pošto su posle peteraca savladali Solnok rezultatom 19:18, pred punim tribinama otvorenog bazena „Alfred Hajoš“ u Budimpešti. U regularnom delu veoma neizvesne utakmice bilo je 13:13, a Ferencvaroš je do izjednačenja stigao tri sekunde pre kraja. U borbi za treće mesto, Vašaš je pobedio BVSC 10:7, uz tri pogotka srpskog reprezentativca Save Ranđelovića.

U prvom poluvremenu je viđena prava goleada, a Solnok je vodio 9:7. Predvodio ga je Filip Filipović sa četiri gola u tom delu igre, a srpski vaterpolista je na kraju šest puta zatresao mrežu. Isti učinak imao je i Marton Vamoš na drugoj strani, dok je Janis Funtulis postigao gol više.

Ferencvaroš - Solnok, Finale Kupa Mađarske

(Foto: waterpolo.hu)

Velika borba se vodila od prvog do poslednjeg minuta. Ferencvaroš je u uvodnim minutima imao minimalnu prednost, 1:0, 2:1 i 3:2, da bi u šestom minutu gosti iz Solnoka, po prvi put poveli 4:3, a na kraju prvog perioda bilo je 5:4. Grčki reprezentativac, Janis Funtulis, doneo je novo izjednačenje, ali je Solnok odgovorio sa dva pogotka i po prvi put je neka ekipa imala dva gola razlike. Ferencvaroš je prilazio više put ana gol minusa, ali je na poluvremenu bilo 9:7 pošto je Filip Filipović u poslednjim sekundama drugog perioda svojim četvrtim golom povećao razliku.

U nastavku utakmice odbrane obe ekipe su bolje funkcionisale. Ferencvaroš je uspeo da dođe do novog izjednačenja. Pogađali su trećoj četvrtini Gergo Kovač i Funtulis, pa se u odlučujućih osam minuta ušlo sa rezultatom 10:10. Silard Janšik je na otvaranju tog perioda doneo Ferencvarošu prvo vođstvo još od prvog perioda, ali je Daniel Anđal poravnao. Međutim, raspoloženi Marton Vamoš je svojim četvrtim golom povisio na 12:11 u korist domaće ekipe. Ušlo se u veoma neizvesnu završnicu, a Kovač je za samo 36 sekundi preokrenuo sa dva pogotka i Solnok je imao vođstvo od 13:12 u poslednjem minutu. Međutim, Ferencvaroš je dobio igrača više 19 sekundi pre kraja susreta, a Mark Kalaj je tri sekunde pre završetka regularnog dela meča izjednačio.

Usledili su peterci, a golman Ferencvaroša, Soma Vogel, uspeo je da odbranio šuteve koje su uputili Kovač i Konarik.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Grk iz redova Ferencvaroša, Janis Funtulis, koji je, računajući i peterce, postigao sedam golova. Jedan manje je dodao njegov saigrač Marton Vamoš, a isti učinak na drugoj strani imao je Filip Filipović, dok je Gergo Kovač postigao četiri, Nikola Jakšić dva, a Radomir Drašović se jednom upisao u strelce.

Vaterpolo Kup Mađarske 2020

Za treće mesto: BVSC – Vašaš 7:10 (2:1, 3:3, 0:2, 2:4)

Finale: Solnok – Ferencvaroš 18:19 (5:4, 4:3, 1:3, 3:3 – 5:6)


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje