petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferštapen odbranio domaći teren i preuzeo vođstvo

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Holandije. Holanđanin je na domaćem terenu na stazi „Zandvort“ na dominantan način upisao sedmu pobedu ove sezone, a 17. u u karijeri.

Najbliži Ferštapenu bio je Luis Hamilton iz Mercedesa koji je na kraju uspeo da koliko toliko umanji štetu, jer je odvezao najbrži krug trke. Njima dvojici na podijumu se pridružio drugi vozač Mercedesa Valteri Botas.

Dominantna izvedba Ferštapena i potpuno zaslužena pobeda. Tokom većeg dela trke Ferštapen je bio ubedljivo prvi, a samo na par momenata Hamilton je pripretio, ali to nije bilo dovoljno za neku veću borbu.

Botas je imao jednu usamljenu trku, ali je bio i deo taktike Mercedesa da se prestigne Ferštapen. Finac je išao poslednji na promenu pneumatika i na taj način pokušao da uspori Ferštpena. U par navrata to mu je i uspelo, jer je Hamilton bio na sekund od Ferštapena, ali nije bilo dovoljno.

Dominacija pomenute trojke potvrđuje se činjenicom da je ostatak karavana bio u zaostatku od celog kruga. Najbolji među ostalima bio je Pjer Gasli iz Alfa Taurija. Iza njega našao se Šarl Lekler iz Ferarija, a potom Fernando Alonso iz Alpine.

Prvih deset su kompletirali Karlos Sains (Ferari), Esteban Okon (Alpina), Lanro Noris (Meklaren) i Serhio Perez (Red Bul).

U generalnom plasmanu ponovo vodi Ferštapen koji je preuzeo vođstvo u odnosu na Hamiltona. Ferštapen ima 224,5 bodova, a Hamilton tri manje.

Šampionat u Formuli 1 nastavlja se sledećeg vikenda kada se vozi trka za Veliku nagradu Italije u Monci.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje