četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferštapen odbranio domaći teren u Štajarskoj

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Štajarske. Mladi Holanđanin je na domaćoj stazi „Red Bul ring“ došao do četvrte pobede ove sezone, a 14. u karijeri.

Bila je to apsolutna dominanta predstava Ferštapena koji je prošao kroz cilj sa 35 sekundi prednosti u odnosu na najvećeg rivala Luisa Hamiltona. Ferštapenu i Hamiltonu se na podijumu pridružio drugi vozač Mercedesa Valteri Botas.

Trka u Štajarskoj nije donela mnogo uzbuđenja. Za takav rasplet trke kriv je samo Ferštapen koji je uspeo da odoli napadu Luisa Hamiltona sa starta trke i rutinski je privede kraju. Nijednog trenutka Ferštapenovo mesto nije bilo ugroženo, a slično se može reći i za Hamiltona. Hamilton je to iskoristio i pri kraju trke otišao na zamenu pneumatika koje su mu donele dodatni bod koji u ovom trenutku može biti bitan u generalnom plasmanu.

Jedina kakva takva borba na stazi viđena je između Serhia Peresa i Valterija Botasa za treće mesto. Iz te borbe kao pobednik je izašao Botas.

Peto mesto zauzeo je Lando Noris iz Meklarena, a šesto i sedmo mesto zauzeo je dvojac Ferarija Karols Sains i Šarl Lekler. Prvih deset kompletirali su Lens Strol (Aston Martin), Fernando Alonso (Alpina) i Juki Cunoda (Alfa Tauri).

U generalnom plasmanu vodi Ferštapen za 156 bodova, dok je drugi Hamilton sa 28 manje.

Šampionat Formule 1 se nastavlja već sledećeg vikenda kada se na istom mestu vozi trka za Veliku nagradu Austrije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje