četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferštapen osvojio Imolu

Vozač Red Bula Maks Ferštašen pobednik je trke za Veliku nagradu Emilije Romanje, koja se vozila na stazi u Imoli. Holanđanin je upisao prvu pobedu ove sezone, a 11. u karijeri. U jednim haotičnim uslovima, sa mnogo prekia Ferštapen je uspeo da pronađe put do pobede i pokaže da je Red Bul ove sezone spreman za velika dela.

Drugo mesto zauzeo je Luis Hamilton u Mercedesu, a treći stepenik na podijumu pripao je Lando Norisu iz Meklarena.

Perfektna trka iz ugla Ferštapena. Uslovi na početku trke nisu bili idealni, ali mladi Holanđanin je uprkos tome uspeo da odoli napadima i preizme prvo mesto. Od tog trenutka Ferštapen je imao mirnu trku, jer ga niko nije ugrožavao. Hamilton je u jednom trenutku imao šansu da ga pretekne, ali greška mehaničara pri menjanju guma je prouzrokovala da Ferštapen izađe ispred Hamiltona i do na prvom mestu ostsane do kraja.

Trku i Imoli je obeležio incident u kojem su učestvovali Valteri Botas i Džordž Rasel. Do kontakta je došlo u trenutku kada je Rasel pokušao da pretekne Botasa, a na kraju su obojica završili van staze. Usledile su i teške reči, a rezultat svega jeste crvena zastava i prekid trke.

Pri restartu trke Hamilton je napravio grešku i bilo je jasno da se neće boriti za prvo mesto. Ferštapen je ponovo odbio sve napade i do kraja držao prvo mesto. Borba za mesta na podijumu se vodila između Norisa, Leklera, Sainca i Hamiltona, a na kraju pobednici su bili Hamilton i Noris, dok je Lekler morao da se zadovolji četvrtim mestom.

Peti je bio Leklerov timski kolega Karlos Sainc, šesto Danijel Rikardo, a prvih deset su kompletirali Lens Strol (Aston Martin), Pjer Gasli (Alfa Tauri), Kimi Raikonen (Alfa Romeo) i Esteban Okon (Alpina).

U generalnom plasmanu vodi Luis Hamilton zahvaljujući najbržem krugu koji je odvezao u prvoj trci, dok Ferštapen ima samo bod manje.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Portugala 2. maja.


Fotografija je preuzeta sa: https://f1i.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje