četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Filip Krajinović se vratio pobedom!

Srpski teniser Filip Krajnović pobedom se vratio na teniske terene. Nije ga bilo na početku sezone zbog povrede Ahilove tetive, ali uspešno se vratio na turniru u Roterdamu. On je bio bolji od tinejdžera iz Kanade Feliksa Ožera Alisiamea sa 2:1, po setovima 6:2 3:6 7:5.

Zanimljiva činjenica jeste da je ovo prvi ATP meč za mladog Kanađanina i bez obzira na to pokazao se kao tvrd orah. U prvom setu Krajinović je dominirao i relativno lagano osvojio prvi set.
Ipak, u drugom je bila potpuno druga priča. Mladi Feliks se potpuno opustio, počeo da udara vrlo jako i to je rezultovalo osvajanjem drugog seta. Publika je polako počela da navija za njega i sve mu je nekako išlo na ruku.

Kako je meč odmicao Krajinović je izgledao sve nervoznije, ali imao je sreće da je od njega nervozniji bio i sam Feliks. Sve više i više počeo je da pritiska Krajinović servis Feliksa, a u desetom gemu trećeg seta Krajinović je imao meč loptu koju nije iskoristio.
Usledio je jedan vrlo tesan gem u kom je Feliks išao na sve, ili ništa. Gem je otišao u đus, ali Krajinović je bio pribran i dobrim servisima sebi obezbedio taj brejk.
To je bio znak da treba da napadne i napao je. Odmah na startu je bilo 0:30 za Krajinovića, ali Feliks sa dva servis vinera vraća stvari u egal.
Imao je malo i sreće Krajinović, jer je u narednom poenu pukla žica na reketu Feliksa što je automatski značilo da Krajinović ima još jednu meč loptu. Ipak, ni to nije bilo dovoljno. Feliks nije odustao i vratio se u igru. Krajinović je iskoristio tek četvrtu meč loptu i tako se plasirao u narednu rundu turnira.
U sledećem kolu Krajinović će igrati protiv boljeg iz duela Sugita/ Dimitrov, a taj meč će biti na rasporedu u četvrtak.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje