četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Filipović i Prlainović posle žreba za Olimpijske igre: Teže nije moglo

Srpski vaterpolisti su u nedelju saznali da će u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Tokiju igrati sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Španijom, Australijom i Kazahstanom. Kako su Andrija Prlainović i Filip Filipović rekli posle žreba, koji je održan u Roterdamu – teže nije moglo.

Kapiten Srbije, Filip Filipović, rekao je da će grupna faza pokazati koliko ova reprezentacija može.

– Ako hoćeš da budeš prvi moraš sve da pobediš. Mislim da nikada nismo imali težu grupu. Čak ni Kazahstan ne sme da se računa kao slab rival. Za ostale da ne govorim. Ali, možemo da žreb posmatramo i sa lepše strane. Grupa će nam pokazati koliko možemo, moramo da iskoristimo prvo da prođemo, a zatim i da ostale utakmice dočekamo potpuno spremni. Ona grupa je daleko lakša, a sve četiri ekipe koje prođu imaju visoke ambicije – rekao je kapiten reprezentacije, Filip Filipović, a prenosi Žurnal.

Prlainović se složio da je ovo verovatno najteža grupa i dodao je da je najbitnije da se prođe, pa da se onda ide dalje.

– Nije moglo teže da bude. U grupi smo sa još četiri ekipe koje su jako kvalitetne i svima je želja da se plasiraju dalje, tako da će biti interesantna borba u grupi za plasman u četvrtfinale. S obzirom da smo se na to navikli u prošlosti i uvek su ti turniri slični, po meni će biti bitno da se grupa prođe, a da se u najboljoj formi dočeka drugi deo turnira – rekao je Prlainović za Vaterpolo Vesti.

Vaterpolo turnir u Tokiju se igra od 25. jula do 7. avgusta, a Srbija će verovatno u prvom kolu igrati sa Španijom.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje