četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Filipović predvodio Solnok do pobede u prvom meču finala Kupa Evrope

Vaterpolisti Solnoka pobedili su OSC rezultatom 14:11, u prvom meču finala Kupa Evrope. Ekipa Živka Gocića je tako stekla tri gola prednosti pred revanš, koji se igra osmog maja u Budimpešti i nema sumnje da će OSC tada imati težak zadatak. Solnok je do važne pobede predvodio srpski vaterpolista, Filip Filipović, koji je postigao ukupno pet golova, a zahvaljujući njegovim golovima u poslednja dva minuta Solnok je i stekao “+3”. Radomir Drašović je dodao dva, a Duško Pijetlović jedan pogodak, dok je kod gostiju prednjačio Kristian Manherc sa tri.

Solnok je u prvoj četvrtini vodio 1:0 i 2:1, ali su gosti iz Budimpešte dva puta stizali do izjednačenja, a potom su prvi put i poveli golom Balaša Haraija. Početkom drugog perioda Manherc je povisio na 4:2, a u narednim minutima mreže su se konstantno tresle. Igralo se gol za gol, pa je tako OSC zadržao dva gola razlike (7:5). Međutim, u poslednja dva minuta prvog poluvremena Filipović i David Janšik su bili precizni za izjednačenje, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 7:7.

U nastavku je Solnok došao do vođstva, a potom i dva gola razlike i do kraja nije ispuštao prednost. Početkom poslednje četvrtine Drašović je pogodio za 11:8, ali je OSC smanjio na 11:10 a nešto kasnije i na 12:11. Tada se razigrao Filipović i sa još dva gola je doneo Solnoku lepu prednost pred revanš, koji je na programu osmog maja. Važnu ulogu u pobedi imao je Viktor Nađ, koji je zabeležio 14 odbrana.

Vaterpolo Kup Evrope

Solnok – OSC 14:11 (2:3, 5:4, 3:1, 4:3)

Strelci za Solnok: Filipović 5, Drašović 2, Šegalmi 2, Šmolc 1, Nađi 1, Janšik 1, Pijetlović 1, Konarik 1.

Strelci za OSC: Manherc 3, Čačovski 2, Erdelji 2, Burian 2, Haraji 1, Salamon 1.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje