Advertisement

Kapiten Vaterpolo reprezentacije Srbije, Filip Filipović, rekao je da bi svi reprezentativci želeli da nakon pet godina osvoje novu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Međutim, kako je naglasio, kratkoročni plan je da svi “delfini” odu potpuno zdravi na takmičenje.

– Prošlo je pet godina, želeli bismo da osvojimo još jedno zlato, ali put je dugačak i trenutni planovi su kratkoročni da budemo svi zdravi i u najjačem sastavu. U kom god sastavu da nastupamo bićemo konkurentni na Igrama – rekao je Filipović za agenciju Beta, na druženju sa olimpijcima u Beogradu.

Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u Grupi B sa selekcijama Španije, Hrvatske, Crne Gore, Australije i Kazahstana. Filipović je istako da je grupa “izuzetno teška”, ali je dodao da bi to moglo da bude dobro za reprezentaciju, jer će imati pravo na lošiji dan.

– Selektor Dejan Savić je najbolje upućen kako ćemo izgledati na početku i kraju turnira tako da bi trebalo biti pametan, i tempirati formu za pravi trenutak. Ako tako budemo igrali verujem da možemo da prođemo u četvrtfinale – zaključio je Filipović, a prenosi Beta.

Vaterpolo turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju počinje 24. jula utakmicama u ženskoj konkurenciji, a završava se finalnim mečom vaterpolista 8. avgusta.


Izvor: Vaterpolo vesti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here