Danas od 20:00 gledaćemo finale španske ACB lige u prinudnom formatu. Barca i Baskonia igrale su u grupi A pre samo nekoliko dana, a dobrim partijama uspele su da stignu do finala gde će se odlučiti ovogodišnji šampion.

Ruku na srce, imali su slabiju grupu, a Baskonia je u tesnoj pobedi uspela da savlada domaćina Valenciju koja je bila po mišljenju kladionica favorit u tom duelu. Barcelona je bez problema slavila protiv Burgosa.

Danas kladionice predlažu Barcu za ubedljivog favorita iako Baskonia i te kako zna da isparira ekipi Svetislava Pešića ove sezone. U prvom duelu u okviru ACB ove sezone, Barcelona je slavila nakon produžetaka na svom parketu. Sledi tesna pobeda Baskonije u Evroligi na svom parketu i to u nepotpunom sastavu. Pre nekoliko dana Barca je jedva u okviru grupe A uspela da pobedi Baskoniju, a do poslednjeg minuta je bio egal.

Primetno je da Baskonia kako odmiče vreme igra rutinski i nijednoj ekipi nije prijatno da igra protiv njih. Borbeni su i sa svake pozicije mogu da ugroze rivale. Barcelona sa druge strane je projektovani favorit bila i za Evroligu i za ACB s obzirom kakvu su ekipu formirali prošlo leto. Pobeđivali su ove sezone, ali ne sa toliko ubedljivom igrom koliko bi mnogi očekivali. Bilo je tu mnoštvo pobeda na jedan koš, a vrlo je moguće da tako igraju i danas protiv Baskonije, ako ekipa Duška Ivanovića bude bila igrački raspoložena, jer su obe ekipe u Evroligi i naredne sezone, a igra se za prestiž.

Adam Hanga je ponuđen od strane kladionica na 7.5 što je sasvim korektna margina da ode u over, međutim upitno je hoće li on preuzimati šutersku odgovornost pored takvih saigrača iako je bio heroj u pobedi protiv Baskonije pre samo nekoliko dana i prosto je eksplodirao u finišu meča. Nema dileme da je bio najzaslužniji u pobedi protiv svoje bivše ekipe.

Ističe se i Zoran Dragić na veću marginu  10.5 -, gde bi kvota bila 1.45. Ako Shield proradi kao na prošlom meču, teško da će Dragić imati preko 15 minuta. Partije protiv Joventuta (takmičarski nebitan meč) i protiv Valencije, zapravo su dovele do toga da ga ima u ponudi.

Michael Eric ističe se kao centar koji bi mogao da ugrozi Barcelonu u reketu. Margina mu je pala nakon nebitne utakmice protiv Joventuta, a zatim i undera protiv Valencije gde domaća ekipa odlično brani reket. Margina mu je danas projektovana na 7.5, a vrlo bi lako mogao da ode u over.


Slika preuzeta sa: https://as.com/baloncesto/2020/06/21/acb/1592762468_221056.html

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here