petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Formula 1: Botas najbrži i na drugom treningu, udes Leklera

Drugi slobodan trening pred trku za Veliku nagradu Emilije Romanje je pripao Valetriju Botasu iz Mercedesa. Finac je ponovo imao najbolji krug u vremenu od 1:15.551 minuta. Drugi je bio Luis Hamilton sa 10 hiljaditinki zaostatka, a treći je bio Pjer Gasli iz Alfa Taurija.

Na četvrtom mestu našao se Karlos Sains iz Ferarija, a njegov timski kolega Šarl Lekler bio je peti, dok je Serhio Peres (Red Bul) bio šesti.

Prvih deset kompletirali su Juki Cunoda (Alfa Tauri), Lando Noris (Meklaren), Antonio Đovinaci (Alfa Romeo) i Lens Strol (Aston Martin).

Kao i obično drugi trening sa sobom donosi mnogo više ambicije. Ovaj trening je obeležio kvar na bolidu Maska Ferštapena koji je veći deo treninga proveo u garaži. Bez ikakve sumnje veliki udarac za Red Bul i njegove mehaničare koji moraju da osposobe vozilo pred veoma važne kvalifikacije.

Incident je imao i voazač Ferarija Šerl Lekler koji je u samom finišu kvalifikacija udario u zaštnitni zid. Usledila je crvena zastavica, a na svu sreću nekih većih posledica nije bilo.

Treći trening je na programu u subotu od 11 časova, a kvalifiakcije od 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje