sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Formula 1: Botas najbrži na prvom treningu u Imoli

U petak je održan prvi slobodan trening pred trku za Veliku nagradu Emilije Romanje na legendarnoj stazi u Imoli. Najbolje vreme je ostvario vozač Mercedesa Valteri Botaas koji je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:16.564 minuta. Drugi je bio Botasov timski kolega Luis Hamilton sa zaostatkom od 41 hiljaditinki, dok je treći bio vozač Red Bula Maks Ferštapen.

Četvrto vreme je imao Šarl Lekler iz Ferarija, peti je bio Pjer Gasli u Alfa Tauriju, a prvih deset su kompletirali Karlos Sainc (Ferari), Fernando Alosna (Alfina), Lens Strol (Aston Martin), Nikolas Latifi (Vilijams) i Danijel Rikardo (Meklaren).

Prvi slobodan trening su obeležili incidenti. Prvi se dogodio u ranoj fazi treninga kada je došlo kontakta između Serhia Peresa i Estebana Okona. Perezu je bila oštećena guma, a Okon je završio van staze, te je istaknuta crvena zastava.

Glavni akter drugog incidenta je bio mladi Rus Nikita Mazepin koji je u finišu treninga izleteo van staze pošto je udario u zid dok je išao u pitlejn. Na svu sreću nekih većih posledica nije bilo.

Drugo slobodan trening u Imoli je na programu od 14:30.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje