četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Formula 1: Fetel i Botas podelili treninge u Kini

Ovog vikenda vozi se jubilarna 1000. trka u Formuli 1. Čast za tako veliki jubilej imaće Kina i staza koja se nalazi u Šangaju. Danas su na rasporedu bila dva treninga, a po onome što su vozači prikazali očekuje se velika borba u nedelju.

Prvi trening:

Prvi trening je priprao vozaču Ferarija Sebastijanu Fetelu. Nemački vozač je odvezao najbrži krugu vremenu od 1:33.911 minuta, i iza sebe ostavio aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona, koji je imao zaostatak od 0,207 sekunde.
Treći je bio Fetelov timski kolega Šarl Lekler, a četvrti vozač Red Bula Maks Ferštapen.

U prvih 10 su se našli još Valteri Botas, Danijel Rikardo, Pjer Gasli, Danij Kvjat, Lens Strol i Roman Grožan.

Tokom većeg dela treninga nije bilo mnogo uzbuđenja. Ekipe su po pravilu testirale određene pneumatike i spremale se za drugi trening koji je mnogo bitniji, jer se vozi kad i kvalifikacije.

Drugi trening:

Drugu trening je doneo određene promene, jer je najbrži bio vozač Mercedesa Valteri Botas. Finac je uprkos određenim problemima na početku treninga uspeo da odveze najbrži krug u vremenu od 1:33.330 minuta. Drugi je bio Sebastijan Fetel koji je kasnio svega 27 hiljaditih delova sekundi, a treći je bio Maks Ferštapen.

U prvih 10 su bili još Luis Hamilton, Niko Hulkenberg, Karlos Sajnc, Šarl Lekler, Lando Noris, Danijel Rikardo i Pjer Gasli.

Drugi trening je doneo mnogo više akcije, jer je to zapravo prava priprema pred sutrašnje kvalifikacije. Bilo je mnogo više akcije, a Mercedes je odgovorio Ferariju. Mnogi vozači su imali problema sa automobilom, a najveći problem je imao Maks Ferštapen koji imao probleme sa menjačem.

Pored Botasa koji je bio najbrži zvezda drugog treninga je bio vozač Meklarena Lando Noris koji je uspeo drugi trening da završi u prvih osam.

Jubilarna 1000. trka za Veliku nagradu Kine se vozi u nedelju od 8:10.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje