petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Formula 1: Hamilton dominantan prvog dana u Austriji

Danas je iz zvanično startovala nova sezona u Formuli 1. Prva trka će se voziti u Austriji na „Redbull ringu“, a tradicionalno petkom se voze prvi treninzi pred subotnje kvalifikacije.

Prvi treninzi su pokazali da se stanje u Formuli 1 i nije tako mnogo promenilo, jer je Mercedes nastavio po starom, a to je totalna dominacija.

U prvom trenungu najbolje vreme je imao Britanac Luis Hamilton, koji je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:04.816 minuta, dok je drugi bio njegov timski kolega Valeteri Botas sa 0,356 sekundi zaostatka. Treći je bio vozač Red Bula Maksferštapen, a među prvih deset su bili još Karlos Sajnc, Serhio Peres, Lando Noris, Aleksander Albon, Danije Rikardo, Kevin Magnusen i Šarl Lekler.

Prvi deo treniga je protekao u znaku Danijela Rikarda i Karlosa Sajnca koji su vozili jako dobre krugove, ali nakon izlaska Botasa i Hamiltona na stazu, stvari su se potpuno promenile u korist Merdecedesa.

Jedini koji nije odvezao nijedan krug u prvom treningu je Roman Grožan, jer mehaničari Hasa nisu uspeli da spreme bolid za prvi trening.

Drugi trening je doneo mnogo više akcije kod ostalih timova, ali je rezultat bio isti. Hamilton je ponovo imao najbolje vreme, sada 1:04.304 minuta, a Valteri Botas je uspeo da smanji zaostatak sa prvog treninga i kasni samo 0.197 minuta.

Serhio Peres iz Rejsing pointa zauzeo je treće mesto sa zaostatkom od 0.641 za liderom, dok se Sebastijan Fetel u Ferariju našao na četvrtoj poziciji.

Danijel Rikardo je bio peti, šesti Lando Noris, sedmi Lens Strol, osmi Maks Ferstapen, deveti Šarl Lekler, a prvih deset kompletirao je Karlos Sains.

U subotu od 12:00 je na rasporedu treći trening, dok su kvalifikacije zakazane sa 15:00.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.formula1.com/en.html

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje