četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Formula 1: Hamilton najbrži na oba treninga u Australiji

U noći između četvrtka i petka startovala je nova sezona Formule 1. Tradiocionalno sezona počinje trkom za Veliku nagradu Australijie, a sinoć su odvezeni prvi treninzi pred kvalifikacije.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio na najbrži na oba treninga pred trku za Veliku nagradu Australije.

Britanski vozač je pokazao da je potpuno spreman za nove izazove, iako su mnogi analitičari veliku prednost dali Ferariju barem u ovom prvom delu sezone. Ipak, Hamilton ih je demantovao, jer je bio najbrži u oba treninga.

Na prvom treningu Hamilton je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:23.599 minuta, a iza sebe je ostavio najvećeg rivala Sebastijana Fetela koji je „kasnio“ svega 38 hiljaditih delova sekunde.

Treće najbrže vreme je imao novi vozač Ferarija Šarl Lekler koji je imao takođe bio veoma brz, a njegov zaostatak u odnosu na Hamiltona je bio 74 hiljaditinki.

Među prvih šest bili su još Mak Ferštapen, Valteri Botas i Kimi Raikonen.

Povratnik u Formulu 1 Robert Kubica se nije proslavio, jer je u bolidu Vilijamsa zabaležio tek 19. vreme.

Drugi trening:

Drugi trening je doneo mnogo veću borbu, jer su ostale ekipe popravile svoja vremena, a Ferari više nije bio tako dominantan. Hamilton je opet odvezao najbrži krug u vremenu od 1:22.600 minuta, a drugi je bio njegov timski kolega Valeri Botas sa zaostatkom od 48 hiljaditinki. Treći je bio Maks Ferštapen koji je imao nešto veći zaostatak od 0.800 sekundi.

U prvih pet su još bili Pjer Gasli i Sebastijan Fetel.

Kvalifikacije za Veliku nagradu Australije su na programu u subotu od 7 sati.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje