subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Formula 1: Hamilton odoleo Ferštapenovim napadima za novu pobedu u Monte Karlu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je trke za Veliku nagradu Monaka. Britanac je došao do 77. pobede u karijeri, a iza sebe je ostavio vozača Fererija Sebastijana Fetela i timskog kolegu Valterija Botasa.

U prvih 10 našli su se još Mask Ferštapen, Pjer Gasli, Karlos Sajnc, Danil Kvjat, Aleksander Albon, Danijel Rikardo i Roman Grožan.

Iako trka u Monte Karlu po pravilu ne donosi mnogo zabave, ova trka je bila više nego uzbudljiva. Početak trke je protekao u znaku domaćeg vozača Šarla Leklera koji je agresivnom vožnjom imao nekoliko preticanja. Ipak, ta agreisvna vožnja ga je na kraju koštala, jer je oštetio pneumatik, a na kraju mladi Monačanin je bio primoran da se povuče.

No, taj potez Leklera je povukao potez ostalih ekipa. Svi vodeći su otišli na promenu guma, a Hamilton je jedini uzeo srednje tvrde gume dok su ostali bili na tvrdim gumama. Hamilton je odvezao neverovatna 64 kruga na tim gumama, a usput uspeo da odoli konstantnim naletima Maksa Ferštapena koji je vrebao iza njega.

Ferštapen je u međuvremenu dobio kaznu od 5 sekundi zbog incidenta pri izlasku iz boksa pa je krenuo na sve, ili ništa. Dva kruga pred kraj Ferštapen je u jednoj od krivina kasno zakočio i imao kontakt sa Hamiltonom, ali posledice nisu bile velike. Na kraju, Hamilton je posle velike borbe uspeo da zadrži prvo mesto i zabeleži četvrtu pobedu ove sezone.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje