petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Formula 1: Hamilton „ukrao“ Botasu pol poziciju u Monte Karlu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Monte Karla koja se vozi u Monaku. Britanac je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:10.166 minuta i tako postavio najbolje vreme ikada u Monte Karlu.
Hamiltonov timski kolega Valteri Botas je završio kao drugi, a treći je bio vozač Red Bula Maks Ferštapen.

U prvih 10 našli su se još Sebastijan Fetel, Pjer Gasli, Kevin Magnusen, Danijel Rikardo, Danil Kvjat, Karlos Sanjc i Aleksander Albon.

Tok kvalifikacija:

Prvi deo kvalifikacija je obeležila veoma loša procena u timu Ferarija zbog koje je Šarl Lekler ispao na samom startu. Lekler je pri prvom izlasku na stazu imao solidno vreme, i ekipa je odlučila da ga ne vraća na stazu. To im se na kraju obilo o glavu, jer Lekler nije uspeo da se plasira u Q2. Sličan scenario je bio i sa Fetetlom s tim što je Fetel imao vremena da odveze još jedan brz krug i plasira u Q2.

Nastavak kvalifikacija donosi dobru vožnju Makta Ferštapena kome je pripao drugi deo kvalifikacija. Iako je Holanđanin veći deo treninga propustio, čini se da su mehaničari uradili sjajan posao i Ferštapen je uspeo uza sebe da ostavi dvojac iz Mercedesa.

Treći deo kvalifikacija je bio najuzbudljivi. Botas je vozio sjajne krugove, ali u samoam finišu je posustao. To je naravno iskoristio Luis Hamilton koji je bio brži za svega 86 hiljdatih delova sekundi, a ova pol pozicija ga je približila novoj pobedi.

Trka za Veliku nagradu Monaka se vozi u nedelju od 15:30

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje