Advertisement
MaxBet

Kao po običaju finale Dejvis kupa je znak da je muška teniska sezona na samom kraju. U ovogodišnjem finalu Francuska će na stadionu Lila dočekati Hrvatsku.

Francuska je jedna od najjačih selekcija kada je Dejvis kup u pitanju. Bez obzira u kom sastavu igrali Francuzi, oni na neki način gotovo uvek uspeju da stignu do same završnice. Do sada su u svojoj istoriji osvojili 10 titula, a ove godine će imati priliku da odbrane trofej koji su osvojili 2017. godine.

Što se Hrvatske tiče oni nemaju tako velikih uspeha kao Francuska. Ipak, generacija koju predvodi Marin Čilić zajedno sa mladim Bornom Ćorićem je uspela da se plasira u finale. Ovo će biti sjajna prilika za Hrvatsku da osvoji popularnu salataru prvi put nakon 2005. godine kada su Ivan Ljubičić i Mario Ančić vodili Hrvatsku do titule.

Ovo finale ima veliki značaj, jer je ovo posladnja godina kada će se Dejvis kup igrati po ovom formatu. Od sledeće sezone, Dejvis kup će se igrati po turnirskom sistemu na kojem će učestvovati 18 selekcija.


Kada je podloga u pitanju Francuska je izabrala dvoranske uslove sa šljakastom podlogom. Na taj način su želeli da uspore Marina Čilića koji se ne snalazi najbolje na šljaci, ali pitanje je koliko šljaka odgovara igračima Francuske.

Timovi:

Kapiten selekcije Francuske Janik Noa se odlučio za sledeće igrače:

Luka Pui – singl rank 32. mesto, dubl rank 215. mesto
Žeremi Šardi – singl rank 40. mesto, dubl rank 138. mesto
Pjer Erber – signl rank 55. mesto, dubl rank 12. mesto
Nikolas Mau – singl rank 201. mesto, dubl rank 11. mesto
Žo Vilfred Conga – singl mesto 259. mesto, dubl rank nema ga

Za singl duele mečeve zaduženi će biti Lukas Pui, Žeremi Šardi i Žo Vilfred Conga, dok će Pjer Erber i Nikolas Mau kao bivši prvi dubl sveta igrati u dublu.

Kapite selekcije Hrvatske Željko Krajan računa na sledeće igrače:

Marin Čilić – singl rank 7. mesto, dubl rank nema ga
Borna Ćorić – singl rank 12. mesto, dubl rank 778. mesto
Franko Škugor – singl rank 492. mesto, dubl rank 28. mesto
Mate Pavić – singl rank nema, dubl rank 4. mesto
Ivan Dodig – singl rank nema, dubl rank 35. mesto

Za singl mečeve su zaduženi Marin Čilić i Borna Ćorić, dok će u dublu vrlo verovatno igrati Mate Pavić i Ivan Dodig.

Ko će do titule?

Kao što smo već rekli nismo sigurno da su Francuzi odabrali pravu podlogu. Igrači kao što su Šardi i Conga više vole brze terene, jer im se igra zasniva na vrlo snažno servisu. Ako su se za šljaku opredelili zbog Luke Puija, ni to nam nije baš dobar razlog, jer Pui tokom cele sezone igra vrlo slabo.

Sa druge strane Marin Čilić izgleda vrlo umorno i realno gledano šljaka mu ne leži. Borna Ćorić ipak voli šljaku i mišljenja smo da bi bez ikakvih problema mogao da dobije oba singl meča koja bude igrao. Tenis koji je mladi Hrvat prikazao u poslednja dva meseca je bio na visokom nivou, i sa takvom igrom sigurno ima šanse.

Što se dubl meča tiče tu su nam ipak Erber i Mau favoriti, jer su ugirani i jako retko gube.

Sve u svemu svaki meč će biti vrlo neizvestan, a zbog nešto bolje forme hrvatskih igrača mi prednost dajemo Hrvatskoj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.