Advertisement
Večerašnjom utakmicom između Olimpik Marseja i Tuluza, otvara se sezone 2018/19 u zemlji svetski prvaka – Francuskoj, kao što smo već i najavili i kao što je to bio slučaj prošle godine kada smo sa dosta uspeha pogađali parove ove lige i ove sezone čitajte najave Francuske Lige 1 na našem sajtu:

20:45 Olimpik Marsej – Tuluz

Ekipa Olimpik Marseja dočekaće danas na Velodrumu, jedan od timova koji su među glavnim kandidatima da napuste elitni rang ove godine. Marsej će u sezonu ući bez dosta igrača koji su dobili dodatni odmor zbog Svetskog prvenstva, poput provog golmana Mandande, Ramija, Thauvina, što bi moglo da doprinese tome da se malo muče na startu šampionata. Što se tiče samog tima on se nije mnogo menja, juče je tim napustio defanzivni vezni igrač Zambo Anguisa (37/0) koji je pojačao Fulam, tako da ga danas nema u timu. Može se reći da pripreme bez puno standardnih igrača nisu prošle baš najbolje jer je na 7 mečeva, Marsej slavio samo jednom, mada se mora reći da tim sa Pajeom, Mitrogluom, NŽiem, Germainom, Luis Gustavom, Sansonom i Amavijem ipak predstavlja jako dobar sklop tima.

Danas u timu nema: prvog golmana Stiva Mandande (31/0), Calete-Cara (novi igrač – štoper), Rolanda (31/1 – štoper), Rami-a (33/1 – štoper), potom veznih igrača Okamposa (31/9/3), prvog strelaca i asistentat tima Florana Tauvina (35/22/11).

Ekipa Tuluza jedva je izborila opstanak prošle sezone i to posle baraž mečeva sa Ajačiom, tim se mučio i jedva sačuvao prvoligaški status, a ove godine će to još teže biti jer su neki ključni igrači napustili tim, tj.oni koji su pravili pozitivnu razliku za Tuluz. Pre svega treba istaći odlazak možda i najboljeg napadača tima Delora (31/5/5), potom prvog štopera tima Ise Diopa (34/3/0) koji je pojačao Vest Hem i najtalentovanijeg golmana Francuske, Lafonta (38/0/0) koji je novi golman Fiorentine, dok je defanzivni vezni Imbula (28/1/1) vraćen Stouku. Sa druge strane nisu dovedena pojačanja koja bi mogla da poprave igre kluba ove sezone pa smo mišljenja da će se grčevito boriti za opstanak, rezultati na pripremama su bili šareni, ali poslednja dva meča i 8 primljenih golova uz 4 data suigerišu upravo ono o čemu pričamo.

Za danas takođe u timu nema nekoliko standardnih igrača: nema defanzivca Jaga (21/0/0), potom veznih igrača Blina (25/1/3), Boisgarda (6/0/0), Durmaza (20/3/3) i napadača Mubelea (11/1/1) i Ole Toivonena (23/0/0).

Čini se da je i pored velikog broja izostanaka danas u oba tima, ipak Marsej taj koji je dosta bliži pobedi, do koje će nadamo se i doći i uspešno započeti sezonu u kojoj imaju ambicije da se popuna na tabeli makar za jedno mesto koje bi im garantovalo kvalifikacije za Ligu šampiona.

PREDLOG za KLAĐENJE: 1&2-5 gola (pobeda Marseja uz 2-5 gola na meču) (kvota1,85)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here