subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Francuska liga 1 (24.kola): Marsej – Mec

Danas je od 20:45 na programu samo jedan meč u Francuskoj ligi 1, a sastaju se Olimpik iz Marseja i Mec. Oba tima mogla su tokom prelaznog roka da dovode igrače, a kako su to uradili možete pročitati u članku SVI TRANSFERI U ZIMSKOM PRELAZNOM ROKU FRANCUSKA LIGA 1.

Olimpik iz Marseja odlično igra ove sezone, trenutno su na 3.mestu sa skorom 14 pobeda, 6 remija i svega 3 poraza, uz gol razliku 47:24. Četvrti su napad lige. Na domaćem terenu imaju skor 7-3-1 i gol razliku 25:9. Tokom zimskog prelaznog roka niko od nosilaca igre nije otišao iz tima, a kao pojačanja došli su samo dvojica mladića iz B tima Marseja. Tim je vezao 7 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, dok su u poslednjem meču remizirali protiv Monaka 2:2, iako su dva puta vodili nisu uspeli da sačuvaju sva tri boda do kraja meča.  Trener domaćina svestan je da je Mec u seriji dobrih rezultata i poziva na oprez svoje igrače.

U ovom meču tim neće moći da pomognu sledeći igrači:Jordan Amavi (15/0/4 levi bek) i Gregori Certic (4/0/0 sredina terena).

Mec se nalazi na poslednjem sa skorom 5-3-15 i gol razlikom 20:39. Na gostovanjima imaju skor 2-2-7 i gol razliku 8:17. U poslednjih 6 mečeva u Francuskoj ligi 1, poraženi su samo jednom, slavili su protiv Sent Etijena 3:0, Monpeljea 3:1, Strazbura 3:0 i Nice 2:1, a remizirali sa Dižonom 1:1, dok su poraženi od Monaka 3:1. Ono što se povezuje za nešto bolje igre Mec nego u prvom delu sezone jeste promena trenera, koja je doduše urađena još u oktobru kada je Hantz preuzeo kormilo tima, a čini se da su igrači tek kasnije prihvatili njegove ideja, došlo je i do promene u veznom redu, tokom januarskog prelaznog rok tim je pojačao iskusni Danijel Miličević i u tri meča zabeležio već 2 asistencije, kao i kamerunac Manđek koji se vratio iz Sparte Prag i doneo agresivnost i defanzivni kvalitet u ovaj deo tim, takođe je Palmieri dobio šansu da igra tako da je tim dobio neku novu fizionomiju što se i vidi po rezultatima, kao i mladi Luksemburžanin, Selimović. Ove promene poklopile su se sa odličnim partijama napadača Roux-a.

Za ovaj meč trener Hantz neće moći da računa na: Didillon (8/0 drugi golman), Biševca (10/0 odbrana), Asu Ekota (13/0 odbrana), Dossevi (17/1/5 sredina- najbolji asistent tima), Kafu (10/0 sredina), NGuete (14/0 sredina) i Niane (17/1/1 napad).

Spisak igrača Mec za put u Marsej!

I pored velikih izostanak, trener Meca će moći da izvede potpuno isti tim koji je slavio protiv Nice u prošlom kolu 2:1.

U prvom delu sezone u Mecu, ekipa Marseja je slavila rezultatom 3:0. Dok su neporaženi od Meca na svom terenu u prethodnih 6 mečeva (skor 5-1-0).

OČEKIVANE POSTAVE: Marsej: Mandanda – Sakai, Rolando, Rami, Sar – Dias, Sanson, Ocampos, Thuvian, Payet – Germain.

Mec: Kawashima – Palmieri, Niakhate, Diagne, Rivierez – Manđek, Cohade, Miličević, Roux, Mollet – Riviere.

I pored toga što je Marsej apsolutni favorit, mišljenja smo da nas očekuje zanimljiv meč, gde domaćinu neće biti lako da savlada gosta koji je u dobroj formi. Posed lopte i inicijativa će svakako biti na strani domaćeg tima.

PREDLOG za klađenje: Nismo se odlučili da tipujemo na pobedu domaćeg tima, već smo izabrali ponudu iz specijala, da napadač Marseja, V.Germain koji je u odličnoj formi, postiže gol na meču, a kvota na to je 1,80.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje