petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Francuska liga 1: Lion – PSŽ (najava meča)

Iako do kraja prvenstva u Francuskoj Ligi 1 ima još 17.kola, vodeći tim šampionata Paris Sen Žermen, već sada ima velikih 9 bodova prednosti u odnosu na Olimpik Marsej, ali i u takmicu manje jer ih danas od 21:00 očekuje duel protiv ekipe Liona.

Olimpik Lion je dugo godina važio za jedan od timova koji se bori za titulu u Francuskoj, stalni odlasci ključnih igrača u mnogo veće timove zaustavili su ih donekle u tim pohodima, ali su ove sezone opet uspeli da se nađu u samom vrhu. Trenutno su na 3.mestu sa skorom 13-6-2 i gol razlikom 49:21, i drugi su napad lige iza napadača PSŽ-a. Na domaćem terenu imaju skor 5-4-1 i gol razliku 21:12. U današnjem meču trener Liona će imati na raspolaganju sve igrače, mada se Mariano i Bertrand Traore vraćaju posle povreda i nisu još u top formi, iako su igrali na meču u sredu, i moći će da izvede sastav za koji smatra da će se najbolje suprotstaviti prvom timu na tabeli.

Spisak igrača Liona za meč sa PSŽ-om!

Paris Sen Žermen su i pre početka sezone svi videli kao novog šampiona, mada su zbog prošle u kojoj je bila slična situacija, postojala nadanja da će se naći neko ko će moći da im parira. Skupo plaćenji Neimar i Mbape pokazali su da je svaki evro uložen u njihovo dovođenje bio opravdan pa se sada PSŽ ,,šepuri“ na prvom mestu sa skorom 18-2-1, postigli su čak 67 golova i primili svega 15. Na gostovanjima imaju skor 7-2-1 i gol razliku 25:8. Za današnji meč trener PSŽ-a neće moći da računa na veznog igrača Tijaga Motu (10/1), kao ni najboljeg strelca tima Neimara (15/15).

Spisak igrača PSŽ-a za meč protiv Liona!

Trener PSŽ-a, Emeri je u najavi meča rekao: ,, Lion je u vrhu tabele, stadion će biti pun njihovih navijača i biće jako motivisani da daju sve protiv nas. Svaki meč protiv nas, druge ekipe shvatanju veoma specijalno. Moramo da rastemo iz meča u meč, protiv Dižona smo bili koncentrisani svih 90. minuta, ali će meč u Lionu biti podjednako težak kao i onaj u Nantu. Svaki tim ima nešto svoje, ali smatramo da je Lion jako ozbiljan protivnik. U naredniim mečevima moraću malo više da rotiram tim, jer su pojedini igrači poput Di Marije i Veratija odigrali puno mečeva dok su neki drugi malo više odmarali.“

U poslednja 4 međusobna meča slavio je PSŽ-a, a ako se pogledaju poslednjih 8 mečeva, samo jednom nismo videli 3 ili više golova, a svaki put je viđeno najmanje dva gola. Prošli meč PSŽ-je rešio u svoju korist 2:0, a oba gola su delo defanzivaca Liona, tj.postignuti su autogolovi.

OČEKIVANE POSTAVE: 

Olimpik Lion: Lopes – Tete, Morel, Marcelo, Mendy, Tousart, Fekir, Depay, Ndombele, Traore, Diaz.

PSŽ: Areola – Meunier, Silva, Kimpembe, Kurzawa, Verratti, Rabiot, Mbape, Draxler, Di Maria, Cavani

Svakako da nas od 21 sat očekuje odličan fudbal, gde bi napadači oba tima mogli da pokažu sav raskoš svog talenta. Često su utakmice na stadionu Liona između ovih timova nabijene tenzijom pa smo neretko mogli da vidimo i veliki broj žutih kartona, prethodna dva susreta 7 i 8, kada je domaći bio Lion. Pobedom u ovom meču, PSŽ bi gotovo izvesno već sada u potpunosti zaključio šampionsku trku.

Iako je ovakve susrete nezahvalno prognozirati, smatramo da je igra 2-4 gola na meču optimalna, a da je kvota od 1,60 sasvim ok! Srećno!

Prethodna vest
Sledeća vest

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje