subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Francuska Liga 1: Mec – Lion (najava meča, izostanci i prognoza)

Večeras se od 21 sat igra poslednji meč 13.kola, a na stadionu Saint-Symphorien se sastaju domaći Mec i Lion.

Ekipa Meca prijatno je iznenađenje ovogodišnje Francuske Lige 1, igraju dosta organizovano i čvrsto i sakupili su već dosta bodova što im garantuje mirniji nastavak prvenstva. Politika klub ulaganja u mlade afričke talente (imaju akademiju u Senegalu) pokazala se kao pun pogodak. Klub se trenutno nalazi na 12.mestu sa 4 pobede, 4 remija i 4 poraza i gol razlikom 12:11. Na svom stadionu ostvarili su učinak 3-1-2 (8:6) s tim što su poslednja dva meča remi sa Dižonom 1:1 i poraz od Bresta 0:2.

Za današnji meč trener domaćih neće moći da računa na najjači sastav, a izostaće čak četvorica startera, to su prvi strelac tima I. Niane (6 mečeva/6 golova), potom još jedan napadač i prvi asistent tima M. Gueye (6/1/2), veznjak V. Pajot (8/0/0), kao i defanzivac M. Udol (9/0/1).

Što se tiče ekipe Liona, oni su 4.mestu i osim činjenice da su dosta puta remizirali, može se reći da su opravdali ulogu favorita u ligi do sada, imaju skor 6 pobede, 5 remija i 1 poraz uz gol razliku 21:10. Na gostovanjima su ostvarili skor 2 pobede, 3 remija i 1 poraz i gol razliku 7:6 i to je nešto što će morati da poprave u nastavku sezone ukoliko žele neko od top 3 mesta. U odličnoj su formi jer su u poslednjih 6 mečeva, ostvarili 5 pobeda i 1 remi, a čini se da neigranje Evrope ove sezone ima pozitivan uticaj na tim.

Za današnji meče u timu nema samo veznjaka Thiago Mendesa (9/0/0 – 6 kao starter)


Međusobni mečevi: Lion je slavio na prethodnih 7 međusobnih mečeva, a da pritom nije primio gol, a svaki put je bilo i od 2 do 5 gola.

Mišljenje urednika: Mec će svakako pokšati da nastavi sa čvrstom i orgnizovanom igrom, ali izostanak pre svih dvojice napadača otupeće dosta njihov napad, pa smatramo da će Lion koji uvek igra sa trojicom napadača (Kadewere, Ekambi, Depay), umeti da smesti bar dve lopte iza golmana Oukidja, naš predlog je pobeda Liona po kvoti 1,65, a možete pokušati i sa super pobedom po kvoti 2,75 (pobeda bez primeljnog gola)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje