subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Fric u finalu Sankt Peterburga

Američki teniser Tejlor Fric prvi je finalista ATP turnira u Sankt Peterburgu. Fric je u polufinalu savladao Nemca Jana Lenarda Štrufa rezultatom 2:1, po setovima 5:7 6:1 6:3.

Sjajan niz za Frica, sjajan turnir za njega. Iako je izgubio prvi set uspeo je da pronađe snagu i preokretom dođe do finala.

U ranoj fazi prvog seta viđena je razmena brejkova. Servis je nakon toga bio u planu. Štruf je čini se bio bolji igrač, jer je servirao sjajno i čestim izlascima na mrežu totalno iznenadio protivnika. Takav stil igre mu je na kraju doneo prvi set, jer je u 11. gemu došao do brejka, a kasnije i do seta.

Ipak, nastavak meča donosi potpunu dominaciju Frica. Potpuno se navikao mladi Amerikanac na servis protivnika i počeo je dosta bolje da riternira. Svaki servis gem Štrufa je bio dramatičan, a Fric je sa dva brejka rutinski došao do izjednačenja.

Ništa se nije promenilo ni u odlučujućem setu. Štruf je i dalje bio agresivan, često izlazio na mrežu, ali sa druge strane Fric je igrao pametno i sve te napade bez problema odbijao. Na startu je napravio brejk i nakon toga bez većih problema čuvao svoj servis.

U velikom finalu Fric će igrati protiv boljeg iz duela Čilić/ Van de Zandšulp.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje