utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

„Frka“ oko Japanca!

„Kao grom iz vedra neba“ u nedelju se pojavila informacija da je reprezentativac Japana – Takuma Asano napustio redove Partizana!

Ne u vidu potencijalnog transfera, nego je 26-godišnji napadač svojevoljno napustio Humsku! Kako se saznaje, razlog je finansijske prirode, odnosno Asanu nije isplaćeno nekoliko plata, određeni bonusi.

„Raskinuo sam ugovor sa Partizanom. Nisam imao drugog izbora osim da donesem ovakvu odluku, pošto sam osetio da me klub ne poštuje. Klub me nije me redovno plaćao, niti je na vreme pokrivao ostale moje troškove. Boli me što napuštam klub pod ovakvim nesrećnim okolnostima, jer je Partizan važna stanica u mojoj karijeri. Zahvalan sam svima, trenerima, saigračima i pre svega navijačima koji su me iskreno podržavali za vreme boravka među crno-belima. Hvala vam iz dubine duše“, napisao je Asano.

Sa druge strane, uprava Partizana ističe da se Asanu duguje „samo“ 35.000 eura, te da on nije imao nikakvo pravo da jednostrano raskine ugovor. Stoga, klub iz Humske će podneti prijavu protiv japanskog internacionalca i zahtevaće otštetu u visini od 3 miliona eura zbog njegovog nedozvoljenog postupka.

Asano je u redove Partizana stigao tokom leta 2019. godine iz Arsenala u transferu vrednom 1.000.000 eura. Ove sezone etablirao se kao ubedljivo najbolji pojedinac „crno-belih“, a sasvim sigurno znatno će nedostajati Partizanu u finalu nacionalnog Kupa Srbije, kada igraju protiv večitog rivala, Crvene Zvezde.

Reprezentativac Japana je prema najavama predstojećeg leta trebao da napusti Humsku u transferu oko 5 miliona eura (koliko su očekivali čelnici beogradskog kluba), ali umesto potencijalnog transfera, predstoji sudski spor na relaciji Partizan – Asano.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje