petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Frum pobednik 104. izdanja Tur de Fransa!

Danas je individulnim hronometrom u Marseju u dužini od 22.5km završena poslednja takmičerska etepa na 104. izdanju najprestižnije biciklističke trke na svetu. Na kraju današnje etape slavio je Poljak Marćej Bodnar, a Kris Frum je hronometar završio kao treći sa 6 sekundi zaostatka. Najveća Frumova pretnja Rigoberto  Uran je došao 31 sekundu posle Poljaka, pa mu je Frum na 29 dodao još dodatne 25 sekunde, pa je sada ukupni zaostatak drugoplasiranog Urana 54 sekundi.

Francuzi mogu da slave iz dva razloga. Sa samo sekundom prednosti nad Mikaelom Landom, treće mesto na podijumu biće rezervisano za Romana Badrea. Drugi razlog slavlja je, da se u top 10 našao i Voren Bargi, koji je i osvajač tačkaste majice koja je namenjena najboljem vozaču na brdima. Bargi je proglašen i za najagresivnijeg vozača na trci.

U plasmanu zelene majice, najbolji vozač po poenima je Australijanac Majkl Metju, koji je imao veliku sreću u diskvalifikaciji Sagana i odustajanju sa trke Demara, Kevendiša i Kitela, kao najvećih pretnji. U plasmanu bele majice koja je namenjena najboljem mladom vozaču, trijumfovao je Sajmon Jejts, dok je titulu najbolje ekipe zasluženo osvojila ekipa Skaja za koju vozi osvajač Tur de Franca Kris Frum.

Sutra je na programu poslednja revijalna etapa, u dužini od 103km od Montgerona do Jelisejskih polja, gde se tradicionalno okončava trka i proglašavaju pobednici.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje