sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Fudbalska Nacionalna Liga (Rusija): Gost u prvom kolu bez 19 igrača iz prošle sezone!

Nakon nešto više od mesec dana fudbalske aktivnosti u Rusiji počinju da se vraćaju u normalu. Prva od svih startuje Fudbalska Nacionalna Liga, koja je inače drugi rang takmičenja u Rusiji, a već tokom uvodnog dana imaćemo priliku da vidimo svih 10 utakmica.


Od 17 časova na Centralnom stadionu u Astrahanju u okviru 1. kola Fudbalske nacionalne Lige sastaće se ekipe Volgara iz Astrahanja i Fakela iz Voronježa.

Volgar je i pored mnogobrojnih problema uspeo da sačuva okosnicu tima, a čak su uspeli i da obnove linije gde su tokom prošle sezone imali veoma mnogo propusta. U dosadašnjem toku prelaznog roka iz ekipe su otišli štoper Maksim Žestokov (13n/1g/1a), centralni vezisti Vladislav Kamilov (10n/1g/0a), Mihail Žabkin (16n/0g/0a) i Maksim Jakovljev (22n/0g/0a), desni krilni vezista Aleksej Skvorcov (20n/1g/3a), centralni napadači Aleksandr Radčenko (23n/2g/1a) i Dmitrij Otstanov (11n/1g/0a), kao i krilni napadači Šota Bibilov (4n/0g/0a) i Seit-Daut Garakojev (7n/0g/1a). Iako se protezalo pitanje ostanka prvog strelca i prvog asistenta ekipe Alekseja Sutormina (39n/9g/6a) od njegovog transfera u ekipu Zenita neće biti ništa, s’ obzirom da se ne uklapa u zamisao Roberta Manćinija. Sve u svemu, najvažniji igrači ostaju unutar ekipe te je to jedna od najvećih prednosti Volgara u odnosu na njihovog predstojećeg protivnika. Što se tiče prošlosezonskog učinka, tu stvari stoje ovako. Volgar je na kraju sezone uspeo da izbori opstanak zauzevši 12. poziciju na tabeli (od mogućih 20), a najveću prepreku za bolji plasman predstavljala su im katastrofalna izdanja na strani. Dok su na svom terenu uspeli da ostvare čak 10 pobeda, uz 4 remija i 5 poraza, zbog čega su bili među boljim domaćinima u ligi, na gostujućim terenima uspeli su da uzmu svega 11 bodova iz 19 utakmica, s’ obzirom da su imali 2 pobede, 5 remija i 12 poraza. Ne očekujemo ništa drugačije ni ove sezone, glavni adut predstavljaće im domaći teren, a uz skoro pa ne promenjen sastav ekipa će koliko toliko imati prednost u prvom okršaju.

Fakel je može se reći pretrpeo katastrofu tokom ovog leta. Od ekipe koja se borila za ulazak u Premijer Ligu došli su do ekipe koja je morala da gradi sastav iz nule. Tokom prelaznog roka otišlo je čak 19 igrača, od kojih je veliki broj njih bio ključan i standardan u prošloj sezoni. Tako su sa ekipom iz Voronježa ugovor raskinuli golmani Aleksandr Sautin (28n/-29g – prvi golman) i Aleksandr Kobzev (11n/-11g – drugi golman), štoperi Vitalij Šahov (32n/4g/0a – treći strelac), Maksim Osipenko (24n/2g/0a), Oleksij Kurilov (14n/1g/1a) i Dmitrij Tihi (22n/1g/0a), levi bek Ivan Dranjikov (12n/0g/0a), desni bekovi Georgij Burnaš (28n/0g/0a) i Mihail Bagajev (40n/0g/0a – najstandardniji igrač), defanzivni vezista Dmitrij Ivanov (26n/1g/1a), centralni vezista Viktor Svežov (18n/0g/3a), levi krilni vezista Ivan Solovjev (22n/0g/1a), ofanzivni vezista Dmitrij Kajumov (12n/1g/6a – prvi asistent), krilni napadač Ivan Lukjanovs (30n/3g/3a) i centralni napadači Ruslan Bolov (32n/2g/4a – drugi asistent), Oleksandr Kasjan (12n/4g/1a – treći strelac), Artur Arustamjan (7n/0g/0a), Dmitrij Mičurenkov (9n/0g/0a) i Mihail Birjukov (35n/8g/3a – prvi strelac). Zbog povrede na priprenoj utakmici na teren najverovatnije neće izaći ni centralni napadač Nikita Satalkin (28n/6g/2a – drugi strelac). Pored toga, u ekipu je pristiglo 14 novih igrača koji su mahom mlađi od 24-25 godina i pitanje je koliko će ta pojačanja biti spremna za prvi nastup u ligi. Jako je malo vremena bilo za uigravanje, na šta se par puta požalio i trener, bilo je mnogo priča o njegovoj ostavci, ali na kraju su stvari ipak u tom smislu ostale kakve su i bile. Tokom prethodne sezone Fakel je zauzeo sam centar tabele, tj. 10. poziciju iako su nekoliko kola pre kraja zauzimali čak 3. mesto. Nakon tih 38 utakmica uspeli su da sakupe 53 boda i da zabeleže 14 pobeda, 11 remija i 13 poraza.

Sve u svemu, mislimo da je Volgar mnogo spremnija i kompletnija ekipa u ovom trenutku. Nisu se puno menjali, tj. nisu im odlazili ključni igrači kao što je to slučaj kod Fakela i dodatno uigravanje ekipe ne bi bilo ni potrebno. Fakel je pretrpeo katastrofu i pitanje je da li će to biti ekipa iz prošle sezone.

Naši predlozi za ovu utakmicu su:

[1] 1,70 (pobeda Volgara)

[1-1] 2,70 (vođstvo Volgara na poluvremenu i pobeda na kraju utakmice)


S’ obzirom da je ovo tek prvo kolo ne savetujemo Vam da preterujete, uložite samo onoliko koliko ste spremni da izgubite! Predlozi nisu 100% sigurni i igrate ih na sopstvenu odgovornost. Ukoliko ispratite želimo Vam svu sreću!


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje