sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Fudbalska Nacionalna Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 2. kola

U subotu 15. jula i nedelju 16. jula odigraće se svih 10 utakmica 2. kola ruske Fudbalske Nacionalne Lige, inače drugog ranga takmičenja te zemlje. Već sutra odigraće se velika većna, tačnije 9 susreta, dok nas u nedelju popodne očekuje i zaključni duel. U ovom članku spremili smo vam kratku najavu i predlog za svaku od tih 10 utakmica, a nadamo se da ćemo imati uspeha.


15.07.2017. (subota)

10:00 Luč-Energija Vladivostok – Tom Tomsk

Utakmica koja otvara ovo kolo odigraće se između dve sibirska predstavnika, dve ekipe koje su u prethodnom periodu trpile posledice finansijske krize, koja nije toliko uticala na Luč-Energiju koliko je na Tom iz Tomska. Obe ekipe iz 1. kola očekivano vuku poraze, te se sada nalaze na 19. odnosno 18. poziciji, s’ tim što je Tom zaradio i kaznu od 50 hiljada rubalja zbog ulaska navijača na teren i bacanja pirotehnike. Buđenje iz “zimskog sna“ potrebno je podhitno, ali pitanje je koliko su oni spremni za tako nešto nakon odlazaka ključnih igrača. S’ obzirom da smo ranije pisali bezbroj članaka o ekipi Toma i sami znate koliki je njihov trenutni problem, dok su vladivostočki “Tigrovi“ to nekako i pregurali. Ako uzmemo u obzir da igraju kod kuće, pobeda Luč-Energije sasvim je realna opcija.

1 @1,90 (pobeda domaćina)


13:00 Jenisej Krasnojarsk – Tjumenj

Druga utakmica ovog kola odigraće se između dve ekipe koje su tokom prethodne sezone stojale među najofanzivnijim članovima FNL-a. Jenisej je nakon zauzimanja 3. pozicije ispustio priliku da preko baraža osigura plasman u Premijer Ligu i sada praktično sve stvari moraju da rade ispočetka, ali pod drugim trenerom koji je nekada vodio prvi tim moskovskog Spartaka. Sa druge strane, Tjumenj je mnogo oscilirao tokom prethodne sezone i na kraju ostao siguran na sredini tabele, ali trenutno je mnogo važniji detalj to što su tokom leta ostali bez svog najboljeg strelca drugog najboljeg strelca FNL, Hasana Mamtova. Obe ekipe u poslednjim kolima pretrpele su poraze, Jenisej od Dinama (1:2), a Tjumenj od Baltike (2:1). S’ obzirom da domaćina vodi mnogo iskusniji trener, da su uspeli da sačuvaju neke važne igrače, a da su gosti ostali bez nekoliko stubova tima, mislimo da će ipak krasnojarski “Lavovi“ izvući pozitivan rezultat.

1 @1,40 (pobeda domaćina)


15:00 Olimpijec Nižnji Novgorod – Krila Sovjetov Samara

Olimpijec je u drugu ligu stigao kao najboljeplasirana ekipa trećeligaške zone Ural/Povolžje gde su u poslednjim momentima preuzeli lidersku poziciju od Zenita iz Iževska. Tokom čitave sezone krasio ih je stabilisan stil igre sa snažnim igračima i na svojoj i na protivničkoj polovini. Malo ko je mogao da im parira u zoni, a tek u narednom periodu videćemo kakva su oni stvarno ekipa. Sa druge strane, Krila Sovjetov je nakon mnogo odupiranja ipak izborila direktnu relegaciju iz Premijer Lige u niži rang, a tokom ovog leta ekipu je preuzeo doskorašnji glavni trener Jeniseja Andrej Tihonov i sa sobom povukao najvažnije igrače “Lavova“. Čovek koji je vodio Jenisej u najboljoj sezoni u istoriji kluba zna šta treba da radi u ovakvim situacijama i nema sumnje da će sa raspoloživim snagama “Samaraca“ uspeti da dođe do novog trijumfa i to u “derbiju Volge“.

2 @1,50 (pobeda gostiju)


16:00 Avangard Kursk – Tambov

Iako je Avangard u centralnoj zoni PFL zauzeo 1. poziciju sa 3 boda više od drugoplasirane ekipe zanimljiva je činjenica da su postigli svega 28 golova na 24 utakmice. Zaista jesu igrali bolje od svih ostalih, ali ofanziva im nije jača strana i to može da predstavlja problem u Fudbalskoj Nacionalnoj Ligi, gde se veliki broj učesnika služi “bunkerom“ ili češće blažom verzijom tog stila. Tambov je bio jedno od najprijatnijih iznenađenja prošle sezone, a njihova igra bila je zaista na visokom nivou iako se to nije očekivalo domah nakon dolaska iz treće lige. Gajili su jedan polu-ofanzivan i, lep na oko, stil igre koji ih je doveo i nadomak plasmana u Premijer Lige, s’ obzirom da su zauzeli 5. poziciju. Nakon mnogobrojnih izmena tokom ovog leta od njih ne možemo očekivati isti scenario, a sada su praktično po kvalitetu izjednačeni sa Avangardom.

P/K X @1,55 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


16:00 Spartak-2 Moskva – Orenburg

Spartak-2 je prošle sezone odradio perfektan posao, a zbog zabranjenog plasmana u Premijer Ligu može se reći da su namerno počeli da spuštaju ritam pred kraj sezone, s’ obzirom da rukovodstvo Spartaka nije želelo da administrativnim putem rešava pitanje ekipe koja će se na tom mestu naći umesto njih. Tokom ovog leta ostali su bez nekih najboljih fudbalera koji deluju na protivničkoj polovini i svakako je sigurno da ne možemo od njih očekivati goleade kao prošle sezone. Orenburg je iz Premijer Lige ispao tek tokom baraža pošto su nakon dve utakmice bez golova protiv SKA Habarovska bili lošiji u izvođenju jedanaesteraca. Na čelo je došao novi trener, gruzijski stručnjak Temuri Kecbaja, koji je naravno povećao ofanzivnost ekipe. Čist primer toga je pobeda u prošlom kolu nad Tambovom, kada su nakon zaostatka od 1 primljenog gola prešli sa “oprezne“ na ofanzivnu formaciju i do poluvremena preokrenuli rezultat.

2+ @1,40 (2 ili više golova na utakmici)


16:30 Rotor Volgograd – Volgar Astrahanj

Rotor je kao prvoplasirana ekipa južne zone PFL u drugu ligu stigao kao jedan od favorita sa osiguravanje opstanka, pre svega od njih se očekivalo da budu veoma ofanzivni, ali sudeći po prikazanom kvalitetu na prvoj utakmici (poraz od Himkija 3:0) od svega toga verovatno neće biti ničega. Sa druge strane, glavna prednost Volgara u odnosu na sve ostale ekipe naranvo biće činjenica da su promenili svega par igrača i to koji nisu bili standardni u postavi. Igrači se već poznaju i ta uigranost trebala bi da donese bodove. U prošlom kolu uspeli su da odigraju nerešeno baš na svom terenu protiv ekipe Fakela, koja je istina ostala bez čak 19 igrača, ali zahvaljujući iskusnim defanzvcima i “plašljivosti“ Volgara u prvoj utakmici nismo imali priliku da vidimo pobednika. Treba istaći da Volgar baš i ne blista na gostujućim terenima, a to bilo bitno kada bi ovaj put stvarno igraju na strani, s’ obzirom da je naknadno odlučeno da se ova utakmica premesti na stadion ekipe iz Astrahanja. Kao jedni od najboljih domaćina iz prošle sezone danas ne bi trebali da imaju previše problema.

X2&0-3 @1,60 (remi ili pobeda gostiju uz 3 ili manje golova)


17:00 Baltika Kalinjingrad – Sibir Novosibirsk

Baltika i Sibir su stari znanci iz Fudbalske Nacionalne Lige, a već par sezona u nazad igraju jedan protiv drugog. Sve u svemu, poznaju se i to bi trebalo da poveća neizvesnost utakmice. Ekipa iz Kalinjingrada je prošle sezone bila na korak od relegacije u treću ligu, ali je dolaskom novog glavnog trenera Igora Čerevčenka igra Baltike preporođena te su sa 4 pobede u poslednjih 5 kola bez većih problema ušli u bezbednu zonu. Sibir je bio mnogo bliži relegaciji, s’ obziromda su nakon zimske pauze bili praktično raštimovani. Od jedne veoma čvrste ekipe koja je na preko 60% utakmica primila maksimalno 1 gol došli su do titule “kante za punjenje“. Ipak tokom ovog leta stvari su se stabilisale, dovedeno je nekoliko kvalitetnih defanzivaca i sasvim solidno su odrađene pripreme, ali su u prvom kolu ove sezone od Spartaka-2 ipak primili 2 veoma smešna gola i zasluženo ostali poraženi (1:2).

1X&0-3 @1,40 (remi ili pobeda domaćina uz 3 ili manje golova)


17:00 Fakel Voronjež – Šinjik Jaroslavlj

Kao što smo već pisali Fakel je tokom ovog leta ostao bez čak 19 igrača, a dovedeno je isto toliko novih. Ekipa još uvek nije uigrana i za pobede je još uvek rano, ali jedno je sigurno “Baklja“ više neće biti ona iz prošle sezone kada su se borili za plasman u Premijer Ligu. Tokom 1. kola na veliku sreću uspeli su da izvuku remi u gostima protiv Volgara, samo zahvaljujući iskusnim štoperima koji nisu otišli. Šinjik je blistao tokom prethodne sezone, imao možda i najkvalitetnije napadače iako su prvi deo sezone proveli na donjoj polovini tabele. U 1. utakmici uspeli su da slave nad Zenitom-2 (2:1), a odličan učinak su ostvarili s’ obzirom da su dali 2 gola ekipi koja je važila za jednu od najvčršćih u poslednjoj linij odbrane. Sve u svemu, ovde je Šinjik autsajder, možda i nezasluženo, ali mi mislimo da je ipak bolja opcija klađenje na golove. Naš izbor je da ćemo golove videti tek u drugom poluvremenu, s’ uzimajući u obzir stilove igre i formacije ove dve ekipe.

2P1-3 @1,35 (od 1 do 3 gola u drugom poluvremenu)


18:00 Kubanj Krasnodar – Himki

Kao što je to bio slučaj kod Luč-Energije i Toma, sada je i ekipa Kubanja upala u neki oblik finansijske krize, a već je najavljivano da će bivši glavni trener Dan Petresku dugovanje od strane kluba rešavati preko sportskog arbitražnog suda u Lozani. Sve u svemu, atmosfera u vrhu kluba je katastrofalna, ali igrači su ipak uspeli da u 1. kolu odnesu pobedu protiv ekipe iz Tomska, rezultatom 1:4 i po svemu sudeći na njih to uopšte ne utiče. Himki je tokom prethodne sezone važio za izuzetno kvalitetnu ekipu, posebno na svom terenu gde su tek u poslednjem kolu pretrpeli jedini poraz od drugoplasiranog Tosna. Odlična izdanja na svom terenu nastavili su i ove sezone s’ obzirom da su slavili nad ekipom volgogradskog Rotora sa ubedljivih 3:0. S’ obzirom da je ova utakmica za njih gostujuća, ne možemo očekivati ritam kao protiv plavo-belih.

1X&0-3 @1,45 (remi ili pobeda domaćina uz 3 ili manje golova)



16.07.2017. (nedelja)

17:00 Zenit-2 Sankt Peterburg – Dinamo Sankt Peterburg

Utakmica koja će zatvoriti ovo kolo jedina je koja će se odigrati u nedelju, a predstavljaće derbi Sankt Peterburga. Činjenica koju treba uzeti u obzir jeste da obe ekipe igraju na istom terenu, Maloj sportskoj areni stadiona “Petrovski“ u Sankt Peterburgu. Zenit-2 je tokom prošle sezone važio za jednog od najvćršćih ekipa u defanzivnoj liniji, a ove sezone u 1. kolu poraženi su u gostima od ultra-ofanzivnog Šinjika rezultatom 2:1 i sudeći po prikazanim šansama igrači u plavim dresovima nastavili su tradiciju iz prethodne sezone. Dinamo je protekle sezone zauzeo 1. poziciju u zapadnoj grupi PFL sa 8 bodova više od drugoplasirane ekipe, a zaista je teško predvideti kakvi će oni biti u narednom periodu. Prvu utakmicu završili su pobedom nad izuzetno kvalitetnim Jenisejom (2:1) što ipak govori nešto o kakvim igračima je reč. Sve u svemu, ovo bi trebao da bude veoma neizvesan, a možda i “mrtav“ susret.

0-2 @1,55 (od 0 do 2 gola na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Fudbalske Nacionalne Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje