petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

FUTSAL: Crvena zvezda šampion, bez promena u broju klubova!

Odluka da sezona u futsalu neće biti nastavljena je doneta pre više nedelja, postojale su određene nedoumice oko toga kako bi mogla da bude zaključena, ali više nema dilema, pošto su u Fudbalskom savezu Srbije prelomili da se proglasi šampion i da neće biti promena u broju klubova u oba takmičenja koja su pod ingerencijom ove organizacije.

Samim tim, Srbija je dobila novog vladara, pošto će prva titula nacionalnog prvaka biti upisana Crvenoj zvezdi iz Beograda, koja je bila prva na tabeli u trenutku proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji zbog pandemije virusa Korona, kada je došlo i do prekida takmičenja u futsalu. Ovaj klub će predstavljati našu zemlju u UEFA futsal ligi šampiona u sezoni 2020/2021.

Od ranije je poznato da ove sezone neće biti pobednika Kupa Srbije, kao ni prvaka Omladinske futsal lige.

Zauzet je stav da se ne menja broj članova Prve i Druge futsal lige, a da iz elitnog društva ispadne jedino poslednje plasirana ekipa u trenutku prekida, što je Jastrebac iz Blaca, kao i da uđe u tom trenutku prvoplasirani drugoligaš – Konjarnik iz Beograda. S obzirom na još ranije ozvaničen kraj sezone, nije bilo realno očekivati organizaciju bilo kakvog dodatnog nadmetanja za popunu Prve futsal lige za sezonu 2020/2021, a odlučeno je da Ekonomac iz Kragujevca i Nova Pazova direktno ostanu prvoligaši, kao ekipe koje su u trenutku prekida bile na mestima koja su vodila u baraž za opstanak.

Članovi Prve futsal lige u sezoni 2020/2021 biće Crvena zvezda, FON, Zemun Samo pravo i Konjarnik iz Beograda, Vinter sport i Kalča iz Niša, Novi Pazar, Vranje, Ekonomac iz Kragujevca i Nova Pazova.

Kada je reč o Drugoj futsal ligi, u niži rang će se preseliti četiri ekipe koje su bile ispod crte u trenutku prekida sezone, što su Sopot, RB iz Valjeva, Smederevo i Radnički 2010 iz Niša, dok će u viši rang ući pobednici četiri takmičenja na nivou regionalnih fudbalskih saveza –  Leskovac, Loznica i Palež iz Obrenovca, kao i Leteći Holanđanin iz Vrbasa ili Forum iz Vršca (vodeći u grupama futsal nadmetanja Fudbalskog saveza Vojvodine). Pored pomenutih i Jastrepca, u Drugoj futsal ligi će se nadmetati još sedam ekipa koje su bile članovi i ove sezone – Ivanjica, Zufo iz Bujanovca, Banjica iz Beograda, Bečej, Metalac Kolorado iz Gornjeg Milanovca, Tisa iz Novog Bečeja i SAS iz Zrenjanina.


Vest preuzeta sa Futsal Srbija

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje