četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Futsal UEFA kvalifikacije: Na ravne časti u Temišvaru

U Temišvaru je reprezentacija Srbije odigrala nerešeno 2:2 sa Rumunijom, u prvom i možda i najtežem izazovu na gostujućem terenu u kvalifikacionoj grupi 4. Ako se uzme u obzir da u reprezentaciji Rumunije igraju tri Brazilca i jedan Portugalac onda se remi može uzeti kao povoljan rezultat – 2:2 (2:2).

https://www.youtube.com/watch?v=rDO1eK6hPyg

Nije početak bio obećavajući. Propuštene su prilike na obe strane, a prva do gola je stigla Rumunija, preko Felipea Oliveire već u 3. minutu, kada je iskorišćena greška u fazi odbrane Orlova. Pogodio je pod prečku, pored nemoćnog Momčilovića. Tek tada su se trgnuli izabranici selektora Gorana Ivančića i zaigrali angažovanije. Rezultat takve igre su bili golovi – prvo je Rakić „skinuo paučinu“ pravom bombom posle kornera pogađajući same rašlje odličnog vratara rumunske selekcije! Nije prošlo ni dva puna minuta kada je Tomić doneo preokret! Tada su Orlovi bili bolji takmac na terenu u sportskoj hali u Temišvaru, ali je usledilo nesmotreno istrčavanje golmana Momčilovića, kada je zakačio rukom po licu rumunskog napadača Felipea Oliveiru i dobio crveni karton – u 16. minutu. Na sreću, Srbija se znalački branila u narednih 120 sekundi. Ipak, pedesetak sekundi pre odlaska na odmor Savio Valadares je doneo izjednačenje posle prodora – i konačan rezultat (2:2).

U nastavku Srbija je bila bolja i diktirala tempo, ali gola nije bilo, mada su Orlovi imali nekoliko prilika, kada se istakao odlični golman Tonita. Sa druge strane, drugi golman našeg nacionalnog tima Jakov Vulić je pružao sigurnost saigračima odličnim odbranama. Čak je reprezentacija Srbije imala psihološku prednost u poslednjih osam minuta jer je Rumunija imala pet akumuliranih prekršaja. Ipak, do kraja se rezultat nije menjao.

U drugom meču naše grupe reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobedila Severnu Makedoniju u Zenici rezultatom 2:1 (2:0). Za domaćine je pogodio Bošković u 8. i 17. minutu, dok je strelac za goste bio Petrović u 23. minutu.

Novi duel u kvalifikacijama za EP 2022, koje će biti održano u Holandiji, Orlove očekuje 3. februara u Novom Sadu protiv Bosne i Hercegovine, od 18 časova, dok će se sat vremena kasnije u Skoplju sastati Severna Makedonija i Rumunija.


KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2022. GODINE – GRUPA 4 – PRVO KOLO

RUMUNIJA – SRBIJA 2:2 (2:2)

STRELCI: 1:0 Felipe Oliveira u 3, 1:1 Rakić u 10, 1:2 Tomić u 12, 2:2 Savi Valadares u 20. minutu. DVORANA: „Konstantin Jude“ u Temišvaru. SUDIJE: Viktor Bugenko (Moldavija) i Ingus Purinš (Letonija). ŽUTI KARTON: Panzaru (Rumunija). CRVENI KARTON: Momčilović (Srbija) u 16. minutu. NAGOMILAVANJE PREKRŠAJA: Rumunija 10 (5+5), Srbija 8 (5+3).

RUMUNIJA: Tonita (golman), Felipe Oliveira, Riberio, Savio Valadares, Paulo Fereira, F.Matei, M.Matei, Ilas, Stojka, Kraćun, Šoc, Manija, Panzaru, Janču (golman). Selektor: Robert Lupu.

SRBIJA: Momčilović (golman), Rakić, Pršić, Petrov, Simić, Aleksić, Stojčevski, Popović, Ramić, Tomić, Lazarević, Stojković, Milosavljević, Vulić (golman). Selektor: Goran Ivančić.


Izvor: Futsal Srbija

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje