četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Futsal: Žreb 7. jula, sa Finskom u novembru?

Sezona 2019/2020 je završena pre vremena, zbog pandemije virusa Korona, posle čega su donete odluke o sudbini klupskih takmičenja na nivou Srbije. Samim tim, klubovi su već uveliko na odmoru i mogu da se okrenu razmišljanjima o novim izazovima od jeseni. Sa druge strane, ostale su nedoumice kada je reč o nacionalnom timu, odnosno o tome kada će Orlovi ponovo na teren u takmičarskim utakmicama, imajući u vidu da su odloženi dueli sa Finskom u okviru baraža za Svetsko prvenstvo u Litvaniji, koji su trebali da budu održani ovog proleća.

U međuvremenu, završni turnir, na kojem će učestvovati najbolje reprezentacije planete, odložen je za godinu dana, što je otvorilo dosta prostora UEFA kada je reč o odluci o tome za kada će zakazati ovaj dvomeč. kao i odmeravanje snaga između Hrvatske i Češke. Prema poslednjim informacijama, uskoro bi trebalo da bude ozvaničeno da će reprezentacija Srbije igrati sa Finskom u periodu između 2. i 11. novembra. Prva utakmica biće odigrana u Nišu, dok je planirano da se revanš odigra u Vanti.

Poznato je i da će ženska reprezentacija Srbije igrati u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo tek sledeće godine (datumi će biti naknadno određeni, kao i novi termin samog EP), pošto je odložen turnir u Litvaniji, na kojem je trebalo da učestvuje ovog meseca.

Takođe, izabranike selektora Gorana Ivančića očekuje žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Holandiji 2022. godine, koji bi, po zvaničnom kalendaru u ovom trenutku, trebalo da bude održan u sedištu UEFA u švajcarskom gradu Nionu 7. jula. Na žrebu će biti smešteni u jednu od osam grupa sa po četiri nacionalna tima, koji će igrati sa rivalima na domaćem i gostujućem terenu u po dva termina u februaru, aprilu i septembru 2021. godine. Pobednici osam grupa, kao i šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija plasiraće se na EP, kao i pobednik baraža između dva preostala drugoplasirana nacionalna tima.


Tekst preuzet sa Futsalsrbija

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje