subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Gael Monfis osvojio Monpelje

Francuski teniser Gael Monfis osvojio je titulu u Monpeljeu, nakon što je u velikom finalu savladao Kanađanina Vašeka Pospišila. Posle borbe koja je trajala nešto više od sat i po vremena, Monfis je slavio rezultatom 2:0, po setovima 7:5 6:3.

Vrlo izjednačeno finale u kojem je Monfis bio sretniji i spretniji. Oni odlučujući poeni su otišli njemu i svakako su bili prevaga.

U prvom setu nije bilo brejk lopti sve do desetog gema kada je Pospišil spasio set loptu. Kanađanin je uspeo da se izvuče u tom gemu, ali ne i u sledećem, jer je Monfis izvršio veliki pritisak i brejkom u 12. gemu došao do vođstva.

Iako je izgubio prvi set Pospišil se nije predavao. Šta više, bio je dosta bolji igrač u nastavku duela. Stvarao je veći pritisak na protivnikov servis, u dva navrata imao brejk lopte, ali nikako nije uspeo da napravi brejk. Za propuštene šanse je kažnjen u osmom gemu kada je pretrpeo brejk, a Monfis je nakon toga rutinski odservirao za pobedu i novu titulu.

Monfis je ovom titulu nastavio dominaciju francuskih tenisera na ovom turniru. Ovo je treća titula za Monfisa u Monpeljeu, a ukupno deveta u karijeri.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.opensuddefrance.com/fr/home

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje