petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Garinu titulu u Rio de Ženeiru

Čileanski teniser Kristijan Garin osvojio je titulu u Rio de Ženeiru. Čileanac je u velikom finalu savladao Italijana Đaluku Magera rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:3) 7:5 posle nešto više od sat i po vremena efektivne igre.

Težak meč za obojicu, jer su evidentno bili umorni usled teškog rasporeda koji su imali tokom nedelje. Kiša je pravila velike probleme organizatorima pa su tokom nedelje obojica morali da odigraju više od jednog meča u danu. U takvim okolnostima se bolje snašao Garin koje fizički mnogo bolje izgledao na terenu. Već na startu meče je došao do brejka i poveo sa 2:0. Mager je sredinom seta uspeo da se vrati, nametne svoj ritam, ali nije uspeo da napravi ključni korak. Garin je to kaznio u taj brejku koji je osvojio sa 7:3.

Drugi set donosi još veću borbu. Mager je napravio brejk i poveo sa 3:1. Ipak, bilo je evidentno da se muči da je pitanje trenutka kada će se Garin vratiti. Italijan je odolevao sve do 10. gema kada je servirao za izjednačenje. U ključnom trenutku je igrao loše, a Garin je to iskoristio i napravio brejk za 5:5. Nakon toga igra Magera se raspala, a Garin je bez većih problema napravio još jedan brejk i priveo meč kraju.

Ovo je četvrta titula u karijeri za Garina, a prva sa turnira iz serije 500.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.ubitennis.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje