Advertisement

Poslednji meč na Artur Eš stadionu odigraće Novak Đoković i Rišar Gaske. Ovo je bez ikakve sumnje idealan žreb za Đokovića u trećem kolu, jer igra protiv igrača koji je njegova stalna mušterija.

Đoković je ispustio set protiv Fuscovica i Sandgrena, ali sada već idu malo jači protivnici, pa samim tim i sam Đoković mora da podigne nivo igre. Gaske je dosta iskusan igrač i svaki pad igre će iskoristiti.

Ako Đoković bude prikazao neki standardni nivo svog tenisa mi zaista ne vidimo čime bi Gaske mogao da ugrozi Đokovića. Taj jednoručni bekend Gaskea jeste dobar udarac, ali nije toliko prodoran i moćan kao Vavrinkin na primer koji bi mogao Đokoviću da nanese mnogo štete. Servis Gaske je dosta slabašan i to je njegov problem kroz celu karijeru. Francuz godinama unazad ima problema sa leđima, a kada imate problem sa leđima servis mora da trpi. Tako da čak i ako Gaske bude pravio brejkove, Đoković će sigurno imati šansi da se vrati u meč.

Dobra stvar za Đokovića je činjenica da Gaske nema bombu od servisa kao Sangredn već su tu uglavnom plasirani servisi koje će Đoković vraćati bez ikakvih problema. Bez pomoći servisa po našem mišljenju Gaske nema šta da traži toga je i on sam svestan.

U dosadašnjem delu karijere ova dva igrača su se sastala 15 puta, a Đoković vodi sa 14:1. Frapantan je podatak da je Gaske u ovih 15 mečeva osvojio svega šest setova što je veoma malo.
Gaske je na zalasku svoje karijere, njegovo vreme je prošlo, a realno gledano povrede su glavni razlog zašto ovaj sjajni teniser nije uradio nešto više u karijeri.

Ovde na US Openu je imao sreće da u prva dva kola naleti na Sugitu i Đerea, igrače od kojih je realno bolji za klasu. Ovde su uloge obrnute, jer Đoković je u ritmu, Đoković juri najveće titule u svetu tenisa i sve osim lagane pobede Đokovića bi bilo veliko iznenađenje.

Predlog: Pobeda Đokovica 3-0 1,70

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.