četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Gaske u novom finalu Monpeljea!

Francuski teniser Rišar Gaske plasirao se u novo finale turnira u Monpeljeu. On je u polufinalu bio bolji od Belgijanca Davida Gofana sa 2:1, po setovima 6:4 0:6 6:3.

Meč je opravdao sva očekivanja. Prštalo je na sve strane i pobedio je na kraju bolji igrač. U prvom setu je viđena velika borba, a bukvalno su nijanse odlučivale. Svoju prvu, a na kraju će se ispostaviti i jedinu šansu Gaske je iskoristio i napravio ključni brejk u sedmom gemu. Taj jedan brejk je bio dovoljan za osvajanje prvog seta.

U drugom setu Gofan je upalio petu brzinu. Gofan je drugi deo igre osvojio za svega 29 minuta sa maksimalnih 6:0. Gaske je u tim trenucima izgledao kao rekreativac i sve je išlo na vodenicu Gofana.

Ipak, da Gaske voli ovde da igra pokazala je igra u trećem setu. Onu nulu iz drugog seta je zaboravio, potpuno se konsolidovao pre svega na svoj servis. Gofan je izgledao kao da se ispraznio u drugom setu, a igra mu je bila sve tanja i tanja. To je Gaske iskoristio i napravio dva brejka u finišu seta.
Ovo će mu biti šesto uzastopno finale ovde u Monpeljeu, a protivnik će mu biti sunarodnik Luka Pui.

Luka Pui je imao dosta sreće u meču protiv Conge, jer mu je Conga predao nakon dobijenog prvog seta. Conga je furioznom igrom osvojio prvi set s 6:1. U drugom setu se videli mnogo veća borba, ali pri rezultatu 5:5 Conga je prišao mreži i predao meč.

Tako su organizatori dobili ono što su hteli, a to je duel dva Francuza u finalu.

Turnir se igra za nagradni fond od 561 345 eura.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje