četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Gasli iskoristio kiks Hamiltona za prvenac u Monci!

Vozač Alfa Taurija Pjer Gasli pobednik je trke za Veliku nagradu Italije na legendarnoj „Monci“. Francuz je ostvario prvi trijumf u karijeri, a ujedno je postao i 109. pobednik trke u istoriji Formule 1.

Gasli je u jednoj ludoj trci iskoristio greške protivnika, a u samom finišu se uspešno odbranio napada Karlosa Sajnca u Meklarenu. Njima dvojici se na podijumu pridružio Lens Strol iz Rejsing Pointa.

Pored super uzbudljive borbe za pobedu, ovu trku je obeležio veliki kiks Luisa Hamiltona. Naime, Britanac je bez većih problema držao čelnu poziciju sve do 20. kruga kada je na stazu izašlo bezbednosno vozilo, jer se Kevin Magnusen u Hasu zaustavio pored ulaska u boks. Zbog toga je bio zatvoren pit lejn, ali je Luis Hamilton otišao na zamenu pneumatika, što je automatski značilo da je zaradio kaznu „stani-kreni“ od 10 sekundi.

Takav razvoj situacije je iskoristio upravo Gasli koji je veoma brzo došao do vodeće pozicije koju je sačuvao do kraja. Četvrto mesto je pripalo Landu Norisu, koji je bez većih problema uspeo da se odbrani od Valterija Botasa iz drugog Mercedesa. Finac je morao da se zadovolji petim mestom, dok je Danijel Rikardo bio šesti. Rikarda su sledili Luis Hamilton, Esteban Okon u drugom Renou, Danijel Kvjat iz Alfa Taurija i Serhio Peres iz Rejsing Pointa.

Jako lošu trku je imao Ferari, jer oba njihova vozača nisu završila trku. Šarl Lekler je izleteo u trenutku kada je bio četvrti, a Fetel je morao da odustane zbog kvara na kočnicama. Ništa bolji nije bio ni Red Bul, jer je i Maks Ferštapen morao da odustane, a Aleksander Albon je završio na 15, mestu.

U generalnom plasmanu Luis Hamilton vodi sa 164 boda, a prate ga Botas sa 117 i Ferštapen sa 110.

Šampionat u Formuli 1 se nastavlja već naredne nedelje kada sae vozi trka za Veliku nagradu Toskane na stazi „Muđelo“.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.formula1.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje