Advertisement
MaxBet

Kao što je već opštepoznato, Mike James je ove sezone potpisao za Olimpia Milano i zajedno sa Nemanjom Nedovićem, predstavlja najzvučnije pojačanje ekipe Đorđa Armanija.

Ovaj momak je imao zaista turbulentnu sezonu iza sebe, promenivši čak tri kluba za kratak vremenski perod.
Sezonu je počeo u NBA ligi, u redovima Phoenix Sunsa, gde je na 32 utakmice beležio prosečno 10.4 poena. Zatim biva trejdovan u New Orleans Pelicanse gde je uspeo da odigra samo 4 utakmice i da nakon toga podnese zahtev da ne bude više igrač tog kluba.
Ubrzo se vraća u Evropu gde za bivšu ekipu, Panathinaikos, u grupnoj fazi Evrolige postiže prosečno 14.8 poena, a u play off-u čak 19 poena, što bi značilo da mu je prošlosezonski prosek u Evroligi 16.2 poena.

Ove sezone, čini se da bi on mogao da bude glavni akter u ekipi Milana. Nema Calathesa koji ima punu slobodu u igri, koji mnogo šutira i asistira centrima, pa možemo samo da pretpostavio brojku proseka poena koji bi on mogao da ima u ekipi gde Nedović, Della Valle, Bertans, Cinciarini, Brooks i svi na centarskim pozicijama, nisu preterivači u trošenju lopti, jedini suprotni kandidati mogu biti Micov i Kuzminskas.

Na ovogodišnjem turniru u Zadru, imao je ubedljivo najbolji prosek poena u odnosu na ostale igrače. Beležio je 24.7 poena po utakmici, a ispod njega sledi Johnny O’Bryant iz Maccabija sa 15 poena.

Sledi Jamesova statistika poena u pripremnim utakmicama:
Casale – 16
Varese – 13
Torino – 15
Venezia – 31
Fenerbahce – 17
Maccabi – 20
Fenerbahce – 22
Bayern – 32

Prošle sezone, računajući i NBA i Evroligu, granica mu se kretala od 7.5 pa do 15.5, a na osnovu pripremnih utakmica, možemo li očekivati da obori rekord u granicama poena ove sezone?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.