subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Geret Southgate: Stil igre tima, konkurencija na desnom beku, Grealish i još puno zanimljivih tema!

Pred okupljanje selekcije, selektor Engleske – Gereth Southgate, dao je neke zanimljive odgovore o svojoj selekciji.

Da li imate strog sistem koji ćete pratiti ili možemo očekivati različit pristup u igri?

Što se tiče formacije, moramo da se prilagodimo. Pričamo o taktičkim sistemima, ali tokom utakmice igrači moraju da se prilagode na okolnosti. Možete da napišete formaciju na startu utamice, ali nema puno situacija u igri kada su igrači stvarno na tim mestima. Igra je tako tečna, pa igrači moraju da budu spremini da donesu prave odluke u datom trenutku.

Harry Kane je unapredio način svoje igre i sada igra dosta dublje i vraća se po loptu. Da li možemo očekivati tako nešto i kada je igra Engleske u pitanju?

Kejn je uvek imao tu sposobnost i tehniku da povezuje igru svog tima. On je verovatno dobar dodavač među napadačima koje imamo u našem timu. Bili smo svesni tog njegovog kvaliteta oduvek. Time pokazuje kakav je neverovatan igrač i da može da odigra na više mesta na terenu.

Kakav će biti vaš pristup, kako bi pobedili top reprezentacije ovog leta?

Moramo da ulazimo u velike utakmice sa pozitivnim psihološkim pristupom. Znamo da možemo da napravimo problem svakom timu. Imamo igrače koji mogu da daju golove, a znamo da ne primom puno golova,tako da smo mi tim koji se razvija i raste iz meča u meč, a tek će u narednim godinama da budemo na vrhuncu. Kada pogledate godine Declan Rice-a, Mason Mounta  i još nekih momaka, koji imaju od 17 do 20 godina, budućnost izgleda uzbudljivo. Mi moramo u isto vreme da obezbedimo rezultat i napredak za naše igrače.

Kako ćete rešiti dilemu na desnom beku?

Trent je super taletan i biće važan deo Engleske selekcije u budućnosti. Smatram da nije igrao ove godine, na nivou na kome može i na kojem je igrao u prethodnim sezonama. Reece James i Kieran Trippier su imali izuzetne sezone, dok je Kyle Walker bio u izuzetnoj formi u Mančester Sitiju. Ovo nam je najbolje popunjeno mesto u čitavom timu.

Jack Grealish je postao ljubimac navijača tokom protekle godine. Koliko je teško da izbegnete taj uticaj javnosti i navijača?

Ukoliko želite da budete menadžer bilo kog velikog tima onda morate da donosite odluke za koje smatrate da su dobre za tim. To je na kraju krajeva bitno i u životu. Blagosloveni smo da imamo u timu veoma dobre igrače, ali zamišljam kada je Sven Goran Eriksen trebalo da bira između Skolsa, Bekama, Džerarda, Lamparda i Kerika – to je bio prilično težak izbor takođe. Svi veliki menadžeri moraju da donose takve odluke i morate da budete jaki i da odlučite iz pravih razloga.

Od Svetskog prvenstva, igrači deluju neustrašivo. Kako ste to postigli?

Kada smo preuzeli tim posle poraza protiv Islanda, na Evropskom prvenstvu, atmosfera u timu nije bila baš za uživanje. Današnji tim ne bi trebalo da izgori. Videli su kako je kad se dođe do završnice velikih takmičenja poput Svetskog prvenstva i Lige Nacija. Moramo da podesimo naš mozak na takmičarski nivo, radije nego da budemo neustrašivi. Smatramo da je to ono što i igrači žele i da je to ono što imamo sad, da smo takmičari.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje