četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Gocić, Filipović, Drašović i Pijetlović osvojili Kup Evrope sa Solnokom (VIDEO)

Mađarski Solnok osvojio je po prvi put u klupskoj istoriji Kup Evrope, pošto je posle dve utakmice i peteraca bio bolji od OSC-a iz Budimpešte. U prvom meču bilo je 14:11 za Solnok, dok je u revanšu OSC bio bolji u regularnom delu sa 11:8, ali su igrači Solnoka bili bolji prilikom izvođenja peteraca, pa je na kraju rezultat bio 11:11. Junak utakmice je golman Solnoka, Viktor Nađi, koji je odbranio sva tri peterca.

Trener Solnoka, Živko Gocić, ovako je osvojio svoj prvi trofej u trenerskoj karijeri koju je započeo 2018. godine. Po prvi put Kup Evrope su osvojili srpski reprezentativci, Duško Pijetlović i Radomir Drašović, dok je Filip Filipović u ovom takmičenju trijumfovao i sa Radničkim 2013. godine.

Solnok je bolje otvorio meč u Budimpešti i tokom prvog perioda vodio je 2:0, ali je domaća ekipa stigla do izjednačenja. Usledila je igra po principu gol za gol, a na kraju prvog poluvremena meč je bio u egalu – 5:5.

Početkom treće deonice, OSC je uspeo da povede sa 6:5, ali su odmah usledila dva gola u režiji Filipa Filipovića i Petera Šolmoca, pa je Solnok imao prednost od jednog gola. Uoči poslednjeg kvartala, na semaforu je pisalo 7:7. Solnok je i dalje imao prednost od tri gola iz prvog meča.

Solnok osvojio Kup Evrope
(Foto: Kovács Anikó / MVLSZ)

Tri minuta pre kraja OSC je vodio 10:8, a Solnok nije iskoristio igrača više da smanji zaostatak i tako uveća šanse da sve reši u regularnom delu utakmice. OSC je to iskoristio i golom Balaša Haraija stigao je do tri gola prednosti (11:8). Do kraja su obe ekipe imale po još jednu veliku šansu. Duško Pijetlović je obezbedio novog igrača više, a Živko Gocić zatražio minut odmora, kako bi Solnok stigao do gola. Gola nije bilo, a sa druge strane Viktor Nađi zaustavio odličnu šansu domaćih.

Usledili su peterci, a upravo je Nađi bio junak, pošto je zaustavio sva tri peterca OSC-a. Na drugoj strani sigurni su bili Filip Filipović, Adam Nađi i Akoš Konarik.

Upravo je Konarik sa četiri gola bio najefikasniji, dok je Filip Filipović dodao tri, a Adam Nađi dva pogotka. Po jednom su se u strelce upisali Duško Pijetlović i Radomir Drašović, a kod OSC-a je najraspoloženiji bio Balaš Erdelji sa pet golova.

Vaterpolisti Solnoka su nedavno obezbedili plasman u finale šampionata Mađarske, a sada čekaju rivala iz drugog polufinala, u kojem se sastaju OSC i Ferencvaroš.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje