četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Greška Ferštapena, Hamiltonu pol pozicija u Džedi

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Saudijske Arabije. Hamilton je u Džedi upisao 103. pol poziciju u karijeri ispred timskog kolege Valterija Botasa i ljutog rivala Maksa Ferštapena.

Mora se istaći da je Hamilton imao mnogo sreće u ovim kvalifikacijama, jer je Ferštapen napravio grešku koja ga je koštala sigurne pol pozicije. Ferštapen je u tom poslednjem krugu udario u zid, a da je pre toga u prva dva sektora imao prednost od tri desetinke. Takav splet okolnosti je uticao da Hamilton na kraju završi na prvom mestu.

Incident Ferštapena bi mogao da ima određene indikacije na start trke, jer postoji mogućnost da Ferštapen mora da promeni menjač, što bi dovelo do kazne.

Ostatak karavana nije ni blizu vodećoj trojci. Četvrtoplasirani Šarl Lekler je imao zaostatak od pola sekunde i to dovoljno govori kolika je razlika. Peti je bio Serhio Peres, šesti Pjer Gasli, a prvih deset su kompletirali Lando Noris (Meklaren), Juki Cunoda (Alfa Tauri), Esteban Okon (Alpina) i Antonio Đovinaci (Alfa Romeo).

Trka u Džedi je na programu u 18:30.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje