četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Grin Bej Pekers – Los Anđeles Rems – Najava meča

Došli smo i divizijske runde plej ofa. Program otvaraju Grin Bej Pekersi i Los Anđeles Remsi. Prema kladionicama, Grin Bej je favorit sa kvotom 1,30, a margina na poene je postavljena na 45,5.

Grin Bej Pekersi:

Aron Rodžers zaista sjajno vodi ovaj tim ove sezone. Čini se da je zapošljavanje Meta Leflera za glavnog trenera bila prava stvar, jer je u nekim stvarima u mnogome pomogao Rodžersu. Ove sezone Grin Bej je kao napadačka jedinica izgledao sjajano. Retko ko je uspeo da se odbrani od njih, a rezultat svega jeste prvo mesto u konferenciji, i kandidatura Arona Rodžersa za MVP-ja. Odbrana je bila sasvim solidna, i uglavnom se hranila pozitivnom energijom koji je napad donosio.

Jako jako dobar regularni deo sezone za Grin Bej i biće ih zanimljivo gledati na njihovom lendenom Lembo Fildu u plej ofu.


Los Anđeles Remsi:

Za razliku od Grin Beja, Los Anđeles Remsi su igrali vajld kard rundu, i tamo su savladali divizijskog rivala Sijetl Sihokse. Ništa slađe, ako njih pitate. Iako rezultat prikazuje dosta poena, bila je to jedna mučna utakmica sa obe strane. Remsi su u taj meč ušli sa rezervnim kvoterbekom koji se povredio. U grotlo je ubačen Džared Gof koji se očigledno nije oporavio od operacije palca, ali je odigrao sasvim korektno. Na scenu je stupila odbrana koja je vezala drugu utakmicu na kojoj je postigla tačdaun. Upravo je taj tačdaun bila prekretnica u utakmici i razlog zašto su Remsi na kraju izašli kao pobednici.

Veliki kredit ide i na račun Šona Mekveja koji je pronašao način kako da olakša svojim igračima. On koji važi za ofanzivno nastrojenog trenera je ovaj tim sklopio tako da budu defanzivna sila, tako da bez obzira na sve probleme sa povredama Remsi pronalaze način da pobede.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Svako ko prati NFL i analizira ovaj meč će vam reći da će ovo biti duel napada Grin Beja i odbrane Los Anđeles Remsa. I mi se moramo složiti sa tim, jer po svim statističkim parametrima napad Grin Beja je u samom vrhu NFL lige, a odbrana Remsa je bez ikakve sumnje najbolja odbrana lige.

Posebno će biti zanimljivo gledati duel Devontea Adamsa kao prve hvatačke opcije i Džejlena Remzija kao igrača koji je zadužen za najbolje hvatače protivničkih timova. Remzi je pokazao da je bez ikakve sumnje top 3 kornerbek lige, i mnogi rasni hvatači se nisu naigrali protiv njega.

Takođe, biće zanimljivo gledati kako će ofanzivna linija da drži defanzivnu liniju Remsa koja je ubitačna. Prethodnog vikenda Rasel Vilson je bio kao glineni golub, a nemojte se začuditi ako Rodžersa snađe isto.

Pored duela napad/odbrana mnogi analitičari ističu i vremenske uslove koji idu na ruku Grin Beju. Da, Lembo Fild i generalno ta regija u ovo doba izgleda kao ledena tundra, ali ako nas pitate to neće biti krucijalan parametar. Odbrana Remsa može da igra bilo gde i bilo kada, a napad Remsa nikada nije bio eksplozivan i uglavnom se svodio na trik akcije i trčanje. Tako da mi tome ne predajemo mnogo značaj kao neki drugi analitičari.

Mi smatramo da su Remsi ovde dobrano potcenjeni. Da, Grin Bej jeste dobar, ali i da odbrana Remsa je vraški dobra. U nekim ranijim najavama mi smo uglavnom išli kontra Remsa zbog problema u napadačkom delu tima, no ta odbrana nas je svaki put demantovala i sada ćemo ići na nju.

Aron Rodžers svakako jeste MVP lige, ali ako malo dublje pogledamo celokupnu sezonu Grin Beja, ovaj skor pomalo daje lažnu sliku. Ako ćemo realno, Grin Bej je u regularnom delu sezone imao tri jake utakmice. To su bile utakmice protiv Nju Orleansa, Tampe Bej i Indijanapolis Koltsa. Na dve od tri utakmice su izašli kao poraženi, i na to treba obratiti pažnju.

Sa druge strane Remsi su igrali u ubedljivo najjačoj diviziji u ligi. Igrali su sa Bafalom, Majamijem, Tampom i još nekim jakim ekipama i uglavnom izlazili kao pobednici. To kladionice ne uzimaju u obzir, a i te kako bi trebale.

Na sve ovo bi dodali da je Šon Mekvej sjajan trener. Zaista, sa ovako skromnim napadačkim potencijalom on i dalje radi sjajan posao i protiv sasvim prosečne odbrane Grin Beja on će sigurno uspeti da napravi nešto. Margina na Remse iznosi sramnih 18,5 ekipa, a ekipa koja je stigla do divizijske runde je sigurno jača nego što ove kvote govore.

Predlog za klađenje: Remsi više od 19,5 poena

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje